12.4 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

Celjani na domačem terenu premagali Domžale

Piše: Samo Vidovič

Po pavzi zaradi reprezentančnih tekem se je po dveh tednih nadaljevalo nogometno prvenstvo v prvi ligi.

Celje je doma premagalo Domžale s 3:1.

Gostje so začeli bolje, povedli so v deseti minuti, ko je strel Vuka Dobrovoljc nehote preusmeril in povedel goste v vodstvo.

Domači so izenačili v 44 minuti po evrogolu Božića. Slednji je s tridesetih metrov zadel prečko, od katere se je žoga odbila za golovo črto.

V 53 minuti je Medved po podaji Kerina domače popeljal v vodstvo. Zanimivo je, da mu sodniki pred tem zaradi nedovoljenih položajev upravičeno razveljavili kar tri zadetke.

Končni izid tekme je v 89 minuti postavil Brecl.

Celjani so očitno dobro izkoristili pavzo. Nov par treh točk jih približuje ekipam s prvega dela lestvice. Trenutno so na šestem mestu.

Domžale ostajajo pri dnu, na osmem mestu. Po dobrem začetku tekme so popustili, točke bodo morali loviti naslednji teden v lokalnem derbiju z radomeljskim Kalcerjem.

Zvečer je bil v Fazaneriji derbi med Muro in Olimpijo. Atmosfero tekme so popestrili domači navijači Black Gringosi, ki so z ognjemetom pred in med tekmo obeležili svojo 30 letnico ustanovitve.

Prvi udarec na gol smo videli v deseti minuti, ko je Horvat s šestnajstih metrov streljal čez gostujoča vrata. Na nasprotni strani je Ziljkić s strelom z razdalje ogrel domačega vratarja Obradovića.

V 18 minuti vodstvo Mure. Lotrič je s kota podal, Karničnik pa je lepo vtekel na prvo vratnico in s strelom z glavo v dolgi kot premagal gostujočega vratarja Vidmarja.

Domači so po golu nadaljevali s pritiskom, Vidmar je imel obilo dela. V 25 minuti je obranil strel Horvata po napaki Delameje Mlinarja, ki je slabo izbil žogo.

V 41 minuti so prišli do prve priložnosti tudi gostje. Aldair je imel s šestnajstih metrov odprt strel na vrata Obradovića, ki pa s strelom ni imel težav. Veliko bolj nevaren je bil minuto kasneje Elšnik. Obradović se je moral dobro potruditi, da je njegov strel odbil v kot.

Drugi polčas je Olimpija začela odločneje. V 47 minuti je imel priložnost Tomić, z bližine je streljal mimo leve vratnice.

Pet minut kasneje je močno sprožil Klepač, tudi njegov strel je zletel za las mimo gola.

V 59 minuti je do strela prišel Ziljkić, Obradović je s skrajnimi močmi obranil.

Priložnost za izenačenje je imel tudi Nukić, a je predolgo okleval.

Gostje so v zaključku tekme še naprej napadali, Muraši so poskušali odločiti tekmo iz protinapadov. Gola do konca tekme nismo več videli, smo pa zato v zadnji minuti izključitev gostujočega kapetana Elšnika po štartu nad Lorbkom.

Mura je zmagala z 1:0 in se z drugo zaporedno zmago utrdila na petem mestu lestvice. Muraši so odigrali zelo dobrih prvih 40 minuti tekme, ko so popolnoma nadigrali Ljubljančane. V tem obdobju bi lahko vodili tudi z višjo razliko. Potem so v igri padli, a zdržali do konca tekme.

Gostje so bili v dobrem delu prvega polčasa slabi. Škripala jim je sredina igrišča. Prebudili so se šele ob koncu polčasa. Ves drugi polčas so imeli pobudo, dobili boj na sredini in pretili domačim vratom. Tokrat pa v svojih vrstah niso imeli razpoloženega strelca. Oziroma je vse njihove poskuse zaustavil vratar Obradović,  ki je bil ob Karničniku najvidnejši akter tekme.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine