4.6 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

Celjani jeseni razočarali

Piše: Samo Vidovič

Lanska sezona za Celjane ni bila uspešna, komaj so se rešili dodatnih kvalifikacij za obstanek v ligi. V poletnem prestopnem roku so pripeljali veliko novih, kvalitetnih igralcev. Prišli so Belorus Mayevski, Danec Jakobsen, Svetlin, Medved, Žižek, Zec, Flis, Štravs, Raduha, Begić, Mittendorfer, Burin, Ajhmajer. Zdelo se je, da so sestavili ekipo za vrh tablice. Nekateri so jih celo prištevali med glavne favorite za naslov državnega prvaka. 

Vendar se to ni zgodilo. Trener Agron Šalja, ki je v preteklem prvenstvu uspel izvleči moštvo iz težke situacije, z novimi igralci ni uspel ustvariti igre, ki bi prinesla pričakovan rezultat. V prvih desetih tekmah so Celjani kar šestkrat izgubili. To je bilo za vodstvo kluba dovolj, odločilo se je za menjavo na trenerski klopi. Namesto Šalje je prišel Simon Sešlar, ki je v Celju pustil velik pečat kot igralec.

Sešlar je štartal odlično, v prvih petih tekmah pod njegovim vodstvom je Celje osvojilo enajst točk. Kazalo je, da je uspel obrniti krivuljo rezultatov navzgor, proti vrhu tablice.

Potem pa so v naslednjih petih tekmah Celjani osvojili le točko. Jesenski del so tako končali na sedmem mestu z dvaindvajsetimi točkami, imajo le tri točke več kot tri zadnjeuvrščene ekipe.

Takoj po zadnji tekmi jesenskega dela prvenstva so na spletni strani objavili, da Sešlar ni več trener prve ekipe. Kdo bo novi trener, še ni jasno.

Novega trenerja čaka spomladi težko delo. Moral bo stabilizirati tako igro kot rezultate. Celjani bodo morali paziti, da ne pridejo v boj za obstanek, tri ekipe za njimi so točkovno zelo blizu. V evropsko tekmovanje se lahko uvrstijo preko pokala, v polfinalu igrajo proti Kopru.

Jeseni so bili najboljši v obrambi Zaletel, na sredini Mayevski in Svetlin, v napadu Božić. Nekateri so nakazali potencial, a so bili zelo nekonstantni v formi, kar se je odrazilo na rezultatih in posledično na uvrstitvi na tablici po prvem delu prvenstva.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine