4.1 C
Ljubljana
torek, 23 aprila, 2024

Celjani in Aluminij brez zadetkov

Piše: Samo Vidovič

Peti krog Prve lige sta otvorila Celje in Aluminij. Na štadionu Z’dežele sta se razšla brez zadetkov. 

V sila povprečni tekmi z malo priložnostmi je delitev točk najbolj pravična.

V prvem polčasu pravih priložnosti praktično ni bilo. Še najbližje zadetku je bil v 14 minuti Jakobssen, vendar je njegov strel z dvajsetih metrov gostujoči vratar Janžekovič obranil.

V drugem polčasu je bilo podobno, šele v končnici tekme so se igralci obeh ekip prebudili, vendar do spremembe rezultata ni prišlo.

Za Celjane sta poskusila v 76 minuti Begić iz prostega strela ter v drugi minuti sodnikovega podaljška Kadušić,  oba neuspešno.

Vmes je domačemu vratarju Raduhi dvakrat zapretil Flakus Bosilj. Njegov prvi strel je Raduha odbil, pri drugem poskusu pa ni bil natančen.

Celjani so znova razočarali. Pred sezono so se močno okrepili, vendar okrepitve zaenkrat na igrišču ne kažejo tiste kvalitete, ki se od njih pričakuje. Štiri točke iz petih tekem so gotovo manj od pričakovanega. Doma so do sedaj v treh tekmah osvojili le točko.

Gostje so s točko lahko zadovoljni. Osnovni cilj v Celju so izpolnili. Imajo velike probleme v napadu. Na petih dosedanjih tekmah so dali le en gol. Kljub temu so tako kot Celjani do sedaj osvojili štiri točke. V primeru, da se jim odpre v napadu, lahko računajo tudi na višjo uvrstitev na lestvici.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine