8.7 C
Ljubljana
petek, 26 aprila, 2024

Celjani drugi finalist slovenskega pokala – lanski prvaki se bodo spopadli z najverjetnejšimi letošnjimi prvaki

Piše: Samo Vidovič

Včeraj smo dobili še drugega finalista nogometnega pokalnega tekmovanja. To je  Celje, ki je premagalo Koper z 1:0.

V prvih desetih minutah smo videli po eno priložnost  na vsaki strani. Vendar  sta najprej pri gostih Barišić, malo zatem pa pri domačih Kuzmanović predolgo oklevala, tako da sta obe obrambi uspeli razčistiti nevarni situaciji.
V 15 minuti pa velika priložnost za Barišića. Po globinski žogi je sam prišel pred domačega vratarja Rozmana, ki je njegov strel obranil. V nadaljevanju akcije pa je Barišić preveč kompliciral in iz te priložnosti ni bilo nič.
Domači so povedli v 20 minuti. Benedičič je z nizko žogo v globino kot z nožem prerezal srce koprske obrambe, Vrbanec se je znašel sam pred koprskim vratarjem Adamom in ga rutinirano premagal.
Tri minute kasneje je bil Adam spet premagan, a ga je tokrat rešila vratnica, po predložku Stojinovića. Velika sreča za Koper.
Do konca polčasa se rezultat kljub trudu obeh ekip ni spremenil.
Drugi polčas so se Celjani pomaknili nekoliko nazaj in čakali na protinapade. Koper pa je poskusil priti do izenačenja, vendar so  gostje težko prihajali pred celjski gol. Do 70 minute nismo videli večje priložnosti. Takrat pa je Palčič z desne strani streljal mimo desne vratnice domačega gola.
Pet minut kasneje je poskušal Dangubić, Adam je odbil v kot.
 V zaključku tekme bi Dangubić lahko povišal rezultat, a je s šestnajstih metrov streljal mimo desne vratnice.
V 88 minuti pa najlepša priložnost za Koper v drugem polčasu. Rozman je refleksno obranil strel Žižka z bližine.
Celjani so do konca tekme zdržali pritisk gostov in se veselijo finala. V izenačeni tekmi so zmagali zasluženo, tako da lahko z morebitno zmago v finalu rešijo sicer slabo sezono. Tekmo je odločil Vrbanec, ki si zasluži naziv igralca tekme.
Koprčani bi lahko prvi povedli, po prejetem golu pa so bili premalo natančni pri zadnjih podajah in predložkih, da bi večkrat prišli  v priložnost. V svojih vrstah niso imeli individualno razpoloženega posameznika. Razočarali so predvsem njihovi napadalci.
Finalista sta torej Olimpija in Celje. Favoriti so Ljubljančani, vendar bodo Celjani gotovo dobro motivirani in v finalu lahko presenetijo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine