5.1 C
Ljubljana
torek, 23 aprila, 2024

Celjani do druge zmage v ligi prvakov

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na današnji tekmi 6. kroga evropske lige prvakov premagali ukrajinski Motor Zaporožje s 33:28 (18:14).

* Dvorana Zlatorog, gledalcev 3900, sodnika: Eliasson in Palsson (oba Islandija).
* Celje Pivovarna Laško: Panjtar, Ferlin, Vujović 5, Jurečič, Malus 1, Kljun 1, Kosec, Razgor 1, Ovniček 2, Nenadić 4, Accambray 7, Kodrin 6, Horžen 1, Anić 5, Bećiri.
* Motor Zaporožje: Terehov, Bujnenko 1, Kubatko 2, Babičev 4, Malasinskas 10, Puhovski 6, Denisov 1, Doncov, Doroščuk, Kozakevič, Šinkel 1, Kus, Peševski, Soroka 3, Komok, Šelmenko.
* Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 5 (5), Motor Zaporožje 8 (4).
* Izključitve: Celje Pivovarna Laško 10, Motor Zaporožje 10 minut.
* Rdeči karton: /.

Zdesetkani slovenski rokometni prvaki – manjkali so Gal Marguč, Domen Makuc, Matic Grošelj in Josip Šarac – so dosegli drugo zmago v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini. Po zmagoslavju nad tekmeci iz nemškega Flensburga so v Zlatorogu na kolena položili še ukrajinske prvake iz Zaporožja, na dosedanjih tekmah v elitni skupini B pa so doživeli tudi štiri poraze proti Skjernu, PSG, Nantesu in Szegedu.

Celjani se bodo v naslednjih dveh krogih dvakrat pomerili s tradicionalnimi tekmeci iz hrvaške prestolnice. Prva medsebojna tekma bo 10. novembra v Zagrebu, druga pa 18. novembra v Celju.

Celjani v prvem polčasu niso posebej blesteli, a najbolj pomembno je, da so imeli tekmece vselej pod nadzorom. Gosti iz Zaporožja so do 13. minute še nekako držali korak z gostitelji (7:7), ki so si na polovici prvega polčasa – po zadetku Tilna Kodrina – prvič na dvoboju priigrali prednost dveh golov (9:7). Do konca polčasa so postopoma lomili odpor mednarodno obarvane ukrajinske zasedbe, najvišjo prednost štirih golov pa so si prvič priigrali v 25. minuti, ko je krožni napadalec Igor Anić zadel za 16:12, tolikšna razlika je znašala tudi ob odhodu na veliki odmor (18:14).

Rokometaši iz mesta grofov so si v začetku druge polovice tekme priigrali pet golov prednosti (19:14), v nadaljevanju pa močno popustili. Njihova obramba je bila porozna, igra v napadu zmedena, vse te vrzeli pa so prvaki Ukrajine izkoristili na najboljši možni način in v 42. minuti več kot prepolovili zaostanek (22:20).

Izbranci domačega trenerja Tomaža Ocvirka so bili večji del drugega polčasa v hudi krizi, nikakor niso našli rdeče niti v svoji igri, njihova prednost je v 51. minuti znašala le gol (26:25).

V finišu tekme so vendarle strnili svoje vrste, po golih francoske naveze Igor Anić-William Accambray Ukrajincem v 54. minuti znova ušli na tri gole (29:26), še lažje pa so zadihali, ko je Draško Nenadić dve minuti kasneje povišal na +4 (31:27). V prelomnih trenutkih dvoboja je bil nerešljiva uganka za goste tudi vratar Klemen Ferlin, ki je nanizal nekaj bravuroznih obramb. Celjani v končnici tekme niso zapravili lepe zaloge v zadetkih, z današnjo zmago nad tekmeci iz Zaporožja pa so z zadnjega mesta napredovali na šesto mesto v skupini B.

V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit William Accambray s sedmimi goli. Tilen Kodrin je prispeval šest, Igor Anić in Branko Vujović po pet zadetkov, izkazal pa se je tudi vratar Klemen Ferlin s 17 obrambami.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine