10.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 14 junija, 2021

Cedevita Olimpija danes začenja s tekmami za evropski pokal, najprej proti Turkom

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo danes začeli tekmovanje v evropskem pokalu. Prvi tekmec Ljubljančanov v skupini C bo Darussafaka Istanbul, tekma pa se bo v Stožicah začela ob 19.30.

 

 

Ljubljančani se po nekaj letih izostanka vračajo v drugi Ulebov rang klubskega tekmovanja v Evropi. Skupinski del evropskega pokala bodo igrali od začetka oktobra do sredine decembra, če se bodo uvrstili med prve štiri moštva v skupini C, pa bodo evropsko sezono podaljšali vsaj do začetka marca.

Cedevita Olimpija bo v prvem delu igrala z italijansko Brescio, francoskim Nanterrom, Unicsom iz Kazana, Joventutom iz Badalone ter turško Darussafako.

Tri od teh ekip so že osvojile evropski pokal Uleb (Darussafaka 2018, Unics 2011, Joventut 2008), ki bo letos v zaključku še posebej zanimiv, saj bosta prvič oba finalista napredovala v evroligo. Do zdaj je ta čast pripadala le zmagovalcu, v zadnji sezoni španski Valencii.

“Sezono odpiramo na domačem parketu. Prva tekma v novi sezoni je vedno zahtevna, ne glede na to, kdo stoji nasproti in v katerem tekmovanju igraš. Pred nami je zelo težka tekma, saj je Darussafaka ekipa z zelo kvalitetnimi igralci. Želim si, da bomo v Stožicah imeli podporo s tribun, ki bi nam dala dodatno energijo, hkrati pa si želim, da že na tej prvi tekmi zabeležimo tudi prvo zmago v novi sezoni,” so misli igralca Marka Simonovića.

Zadnje novice

Sorodne vsebine