4.7 C
Ljubljana
četrtek, 25 aprila, 2024

Če ne bodo nadaljevanja, bo Olimpija prvak, predlaga Uefa

Evropska nogometna zveza Uefa bo v torek opravila videokonferenco z vsemi 55 članicami in se z njimi pogovorila o aktualnih temah. Predlagala bo, da se evropsko prvenstvo prestavi na december ali poletje 2021, hkrati pa naj bi nacionalnim zvezam priporočila, da v primeru dokončne odpovedi prvenstev za prvaka razglasijo vodilno ekipo ta čas.

Vodilni možje Uefe z Aleksandrom Čeferinom na čelu imajo dve možnosti glede evropskega prvenstva, ki bi se moralo v dvanajstih državah začeti 12. junija. Ena je prestavitev na december letos, druga pa na podoben termin kot letos, vendar leta 2021.

Ob tem bo nacionalnim zvezam priporočila, da v luči enakopravnosti za prvaka razglasijo ekipo, ki je bila v času prekinitve na prvem mestu. Seveda od predpostavki, da se prvenstvo ne bo nadaljevalo. Enako velja za mesta, ki vodijo v evropska tekmovanja oziroma v nižji ali višji rang tekmovanja.

Če bo to obveljalo, bo na primer v Sloveniji prvak Olimpija, v Italiji Juventus, v Španiji Barcelona, v Angliji Liverpool, v Nemčiji Bayern München, v Franciji PSG …

Uefa je imela do zdaj v vsej svoji zgodovini le en tak primer; leta 1999, ko je bil predsednik Šved Lennart Johansson, je morala zaradi posredovanja Nata v Srbiji razglasiti prvaka. To je postal Partizan, ki je bil 12 krogov pred koncem na prvem mestu.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine