13.8 C
Ljubljana
petek, 26 aprila, 2024

Če hočejo Domžalčani naprej, bodo morali zmagati na Finskem

Piše: Samo Vidovič

V drugem krogu kvalifikacij za Konferenčno ligo so Domžale doma remizirale s finsko ekipo Honka Espoo. Tekma se je končala z 1:1.

Gostje so v drugi minuti preko Kaufmanna prvi zapretili,  vratar Mulalić je pravočasno skrajšal kot in rešil nevarno situacijo.

Jakupović je v 15 minuti z močnim strelom z roba 16 meterskega prostora dobro ogrel gostujočega vratarja Murraya. Tudi v 35 minuti sta bila omenjena igralca v podobnih vlogah, razplet je bil enak.

Najlepšo priložnost v prvem polčasu za Domžale je imel Vuklišević v 40 minuti. Po kotu z desne strani je bil sam na šestih metrih od gola, a je z glavo streljal čez prečko.

V 55 minuti je z leve strani odlično streljal Levänen, Mulalić je še boljše obranil, žogo je s prsti uspel odbiti v kot.

V 60 minuti je imel Dongou še lepšo priložnost, bil je sam pred Mulalićem,  a je streljal mimo leve vratnice.

V 69 minuti pa so Domžale povedle. Šoštarič-Karić je podal z leve strani, Jakupović pa je končno zadel. S petih metrov je z glavo poslal žogo v mrežo.

Gostje so izenačili v 75 minuti.  Jakupović je izgubil žogo v nevarni coni pred svojim golom, gostje so odigrali kratko kombinacijo, Dongou pa je bil na koncu natančen.

Do konca tekme sta mreži ostali nedotaknjeni.

Domžale so bile boljše, tako v posesti žoge kot strelih na gol, razmerje je bilo 18:6 v korist domačih. Vendar so bili Finci nevarni preko protinapadov,  pripravili so si tri res lepe priložnosti. Tako da je rezultat nekako realen.

O zmagovalcu tega dvoboja bo odločila povratna tekma. Domžale imajo kljub neodločnem izidu še vedno možnost napredovanja. Zdi se, da so vseeno kvalitetnejša ekipa kot Honka. Ampak to bo treba pokazati naslednji teden na povratni tekmi na Finskem.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine