5.6 C
Ljubljana
sobota, 27 aprila, 2024

Če bo hotel braniti naslov prvaka v Avstraliji, se bo moral Đoković cepiti

Piše: Jože Jan

Avstralska vlada je izjavila, da ne bo nobenih izjem. Če želi Đoković igrati teniški turnir, mora biti cepljen proti COVID-19.

Vse kaže, da Novak Đoković ni cepljen proti koronavirusu. Če ne bo polno cepljen, ne bo mogel braniti naslova prvaka v prvem grand slamu prihodnjega leta, je v sredo izjavil avstralski minister za imigracijo.

34-letni srbski teniški igralec, ki ima z Rogerjem Federerjem in Rafo Nadalom izenačen rekord 20 naslovov za grand slam, ni hotel izjaviti, če je ali ni cepljen in je dejal, da še ne ve, če bo prisoten v naslednji izdaji avstralskega tekmovanja.

Avstralski minister za imigracijo Alex Hawke je dejal, da bodo morali vsi tuji igralci dokazati, da so polno cepljeni proti koronavirusu. »Za obisk Avstralije bodo morali biti dvakrat cepljeni. To velja za vse, ne samo za teniške igralce. To ni pogoj za Novaka Đokovića, to je pogoj za vse, ki bi radi prišli na obisk v Avstralijo«, je dejal Hawke v pogovoru z radijsko postajo Australian Broadcasting Corporation.

»Še vedno ne vem, ali bom šel v Melbourne. Ne bom razkril, ali sem cepljen ali ne, to je zasebna zadeva«, je dejal srbski igralec v intervjuju za srbski dnevnik Blic.

V Avstraliji so zelo odločni v boju protu koronavirusu. Daniel Andrews, predsednik zvezne države Victoria, katere prestolnica je Melbourne, je pojasnil, da morajo vsi teniški igralci za vstop v državo upoštevati uveljavljen protokol. »Virusu je vseeno, kakšna je tvoja uvrstitev na teniški lestvici ali koliko prvenstev si osvojil. To je popolnoma nepomembno. Moraš se cepiti, da varuješ samega sebe in družbo«, je dejal.

Đoković je v Avstraliji osvojil skoraj polovico svojih grand slamov (9) in je zmagal zadnje tri. V istem položaju glede cepljenja so tudi Rus Medvedev, Nemec Zverev in Grk Tsitsipas.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine