10 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Buffon: Sodnik ima namesto srca koš za smeti

Legendarni nogometni vratar italijanske reprezentance in Juventusa Gianluigi Buffon je po sredini povratni tekmi lige prvakov proti Real Madridu, ko je stara dama iz tekmovanja izpadla po strelu z enajstih metrov v 97. minuti, besnel nad odločitvijo sodnika Michaela Oliverja. “Namesto srca ima koš za smeti,” je dejal 40-letni Buffon.

Juventus je na povratni tekmi četrtfinala lige prvakov že nadoknadil zaostanek treh golov s prve tekme in vse je kazalo na podaljšek, toda Oliver je v 97. minuti piskal enajstmetrovko v korist Madridčanov, ki jo je unovčil Cristiano Ronaldo ter svojo ekipo popeljal v polfinale.

“Ta sodnik nima srca, namesto srca ima koš za smeti. Če nimaš osebnosti in poguma, potem pojdi na tribune in glej tekmo z ženo in pijačo v rokah,” je za italijanski Mediaset Premium dejal Buffon.

Slabe volje je bil tudi Mehdi Benatia, ki je zakrivil enajstmetrovko. Dejal je, da je bila sodnikova odločitev za enajstmetrovko enaka “posilstvu”.

Nič kaj veliko pa se na kritike ni oziral Ronaldo. “Ne razumem, zakaj protestirajo. Če Benatia ne bi storil prekrška, bi Lucas zadel. Med tekmo so nas Benatia in drugi ves čas brcali od zadaj. Veseli smo polfinala.”

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine