6.6 C
Ljubljana
četrtek, 25 aprila, 2024

Bravo z zmago potrdil točko iz Fazanerije, Celje spet slabo

Piše: Samo Vidovič

Mura odnesla vse tri točke iz Kidričevega

22.krog prve lige se je začel v Spodnji Šiški, kjer sta se pomerila Bravo in Celje. Domači so dobro štartali v spomladanski del prvenstva, iz Murske Sobote so se vrnili s točko. Gostje ravno obratno, doma so doživeli poraz s Koprom.

 Ta teden so spet pripeljali nekaj novih igralcev, praktično ni minil dan, da na svoji spletni strani ne bi objavili kakšnega novega prestopa. Zadnji trije, ki so prišli v Celje, so Tomislav Tomić,  Jaka Bizjak in Nejc Klašnja.

Celjani so začeli zelo angažirano, takoj so pokazali, da si želijo vseh treh točk. Šiškarji so se prvih deset minut branili, potem pa začeli ogrožati gostujoča vrata. V 12.minuti je Nsana po povratni žogi Bajdeta s šestnajstih metrov streljal visoko čez gol. Dve minuti kasneje je mladi Kurež naredil napako pri sprejemu žoge, potem ko je imel prosto pot do celjskega vratarja Jurharja.

V 15.minuti pa so le uspeli. Kavčič je z leve strani lepo podal, Bajde pa je na drugi vratnici zadel prazno mrežo.

V 21.minuti drugi gol  Brava. Kurež je z desne strani s povratno žogo zaposlil Bajdeta, ta pa je s strelom v bližnji kot z enajstih metrov premagal Jurharja.

V 29.minuti je gostujoči vratar preprečil še višje vodstvo domačih,  strel Kramariča je odbil v kot.

V tem delu igre so bili Celjani popolnoma “razbiti”, domači so bili gospodarji na igrišču.

V zadnjih minutah prvega polčasa se gostje nekoliko popravili v igri, toda do zadetka niso prišli.

Tudi v drugi polčas so Celjani vstopili napadalno. Po predložku Begića v 50.minuti je domačega vratarja Josipovića rešila vratnica.

Podobno je bilo v 52.minuti na drugi strani,  ko se je predložek Kurtovića od prečke odbil za gol.

V 67.minuti končno smiselna akcija Celjanov, ki jo je s strelom z glavo zaključil Božić, toda meril je točno v Josipovića.

V 77.minuti je Kramarič podal globinsko žogo Maružinu, ki je preigral Jurharja in zadel za končnih 3:0.

Šiškarji so prikazali zelo dobro, zrelo igro. Najboljše obdobje tekme so imeli med 10. in 30. minuto, v sredini drugega polčasa so zdržali nalet gostov ter na koncu zasluženo zmagali z visokim rezultatom. Veseli jih lahko predvsem učinkovitost v napadu, v prvih dveh tekmah so dali pet golov. Tudi zvezna in obrambna linija sta bili na visokem nivoju.

Celjani pa so znova razočarali. Kopičenje številnih igralcev se jim zaenkrat ne izplača. Moštvo ni uigrano, veliko je menjav, novih igralcev. Ni pravega vodje ekipe. Trener Rožman išče najboljšo enajsterico, do sedaj ni bil uspešen. Naslednja tekma proti Aluminiju bo za njih zelo pomembna,  v primeru novega poraza se bodo znašli v težki situaciji.

Zvečer sta v Kidričevem igrala še Aluminij in Mura. Obe moštvi z izkupičkom na začetku spomladanskega dela ne moreta biti zadovoljni. Še posebej so razočarali Kidričani v dvoboju z Radomljani.

Gostje so hitro prišli do vodstva. V 9.minuti je iz enajstmetrovke zadel Bobičanec. Predhodno je žoga v roko zadela Petka, sodnik Jug je po ogledu videoposnetka pokazal na belo točko.

V nadaljevanju polčasa smo videli izenačeno igro brez večjih priložnosti. Igralci obeh ekip so nekajkrat poskušali s streli od daleč,  pri čemer sta se izkazala oba vratarja.

V 34.minuti je opozoril nase Daku, njegov strel s šestnajstih metrov je za las zletel mimo leve vratnice domačih vrat.

V zadnji minuti prvega polčasa je Pucko iz ugodnega položaja streljal čez gol.

V drugem polčasu  je bilo najprej vroče v kazenskem prostoru Mure v 53.minuti. Nato smo gledali je sila povprečno tekmo, z veliko teka, ampak tudi veliko napakami na obeh straneh, predvsem pri zaključkih akcij. Priložnosti so bile sila redke.

Šele v 72.minuti smo videli dober poskus z razdalje Horvata, domači vratar Janžekovič se je moral dobro potruditi,  da je žogo odbil v kot. To je bilo tudi vse, kar se priložnosti tiče, ostalo je pri 1:0 za Muro.

Aluminij je z drugim zaporednim domačim porazom v težki situaciji. Kidričani so odigrali boljše kot proti Radomljam, toda tudi tokrat so ostali praznih rok. Probleme imajo predvsem v napadu. Težko prihajajo do priložnosti, še težje do zadetkov. Tekma v Celju v petek bo za njih zelo pomembna.

Mura je prvič spomladi zmagala. Igra še ni na nekem nivoju, preveč je napak v polju, nenatančnosti pri podajah in predložkih. Tri točke so seveda dobrodošle, Muraši jih morajo  potrditi v naslednji tekmi proti Radomljam, če hočejo napredovati na lestvici.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine