2.5 C
Ljubljana
sobota, 27 aprila, 2024

Bravo v Ljudskem vrtu šokiral Maribor, Olimpija torpedirala Aluminij

Piše: Samo Vidovič

V nedeljo so bile odigrane še zadnje tri tekme 25.kroga prvenstva prvoligašev. 

V primorskem derbiju sta se v Sežani pomerila CB24 Tabor in Koper. Tekmo je motil močen veter, ki je delal nekoliko preglavic igralcem obeh ekip.

Gostje so bili od začetka nevarnejši,  v 11.minuti je Barišić že premagal domačega vratarja Koprivca, z gol črte pa je žogo odbil Briški.

V 18.minuti je pri domačih po kotu poskušal Kryeziu, s petih metrov je streljal čez gol.

V nadaljevanju je bil Koper več pri žogi, Tabor se je bolj ali manj branil.

Potem pa so domači v 36.minuti izpeljali lepo akcijo, Koderman je z leve strani streljal proti bližnji vratnici, vratar gostov Golubović je žogo odbil v kot.

Drugi polčas so bili na začetku podjetnejši Sežanci, ki so imeli v 56.minuti lepo priložnost. Stančič je podal Monjacu, ta pa se je namesto za udarec na gol odločil za preigravanje, kjer pa ni bil uspešen.

V 58.minuti pa je Koper nepričakovano povedel. Guberac se je odločil za strel z okrog 35 metrov in neobranljivo zadel zgornji desni kot Koprivčevih vrat. To je bil eden lepših zadetkov v letošnji sezoni.

Domači se niso predali, Briški je bil v 75.minuti s strelom z razdalje blizu izenačenja, z obrambo se je izkazal Golubović.

Tri minute kasneje je bil nevaren še Monjac, ki pa je zadel obrambni zid gostov.

Monjac je poskušal še v 83.minuti s prostega strela, Golubović je strel odbil.

V zadnji minuti je Koprivec preprečil gol Colleyu, v zadnjem napadu na tekmi pa je po podaji Kodermana Stančič zadel za končnih 1:1.

Sežanci so s točko lahko zadovoljni, priborili so si jo praktično v zadnji sekundi tekme. Dobro so zaustavili nevarne koprske napadalce. V drugem polčasu so imeli več priložnosti, eno so izkoristili. Ta točka jim bo veliko pomenila v boju za obstanek, predvsem iz psihološkega stališča.

Koprčane pa so po tekmi gotovo razočarani. Malo pred prejetim golom so imeli priložnost za drugi zadetek, potem pa so nespretno prejeli gol v zadnjem napadu na tekmi. Izgubili so dve pomembni točki, razočarali so spet v fazi napada, kjer so najmočnejši.

V Ljudskem vrtu je Maribor gostil ljubljanski Bravo. Prvih dvajset minut je potekalo v dominaciji vijoličastih, ki pa si niso pripravili omembe vredne akcije oziroma strela na vrata gostov.

Potem so gostje začeli nekoliko višje napadati domače, ki so imeli zato težave pri organizaciji napadov.

V 31.minuti prva priložnost na tekmi. Maružin se je po podaji Jakšiča sam znašel pred domačim vratarjem Jugom, slednji pa je s hrabro intervencijo ohranil svojo mrežo nedotaknjeno.

Minuto zatem je Ivanović s kakšnih 35 metrov zgrešil prazen gol, potem ko je vratar gostov Orbanić iztekel iz svojih vrat.

V 37.minuti je Mudrinski z glavo streljal tik ob levi vratnici.

V 42.minuti hiter protinapad domačih, po podaji Šturma je Orbanić obranil strel Kronavetra, ki je bil sam pred njim.

V zadnji minuti prvega polčasa je zgrešil še Mudrinski, polčas se je končal brez zadetkov.

Bravo je takoj v drugem polčasu povedel. Maružin je z desne strani podal Kavčiču na drugo stran, ta pa je zadel prečko, od katere se je žoga odbila v mrežo.

V 55.minuti je s šestnajstih metrov Kronaveter streljal čez gol.

Minuto kasneje je strel Ivanovića Orbanić obranil.

V jeku največje premoči domačih pa je Bravo drugič zadel. Po kotu Trontlja z desne strani je Milić s petih metrov z glavo zadel daljši Jugov kot.

V 81.minuti je prišlo do daljše prekinitve. Nekdo je s tribune s kamnom zadel stranskega sodnika Černeta, ki je obležal na tleh. Po prekinitvi se je igra nadaljevala.

V 86.minuti je po dolgi podaji v globino Ivanović znižal izid.

Takoj zatem je glavni sodnik Jug tekmo spet prekinil, tokrat za okrog deset minut.

Nekaj časa je zgledalo, da bo tekmo prekinil, a jo je le nadaljeval.

Zadnjo priložnost za izenačenje je imel Mudrinski, njegov udarec s prostega strela je Orbanić obranil. Bravo je zmagal z 2:1.

Vijoličasti so razočarali. Imeli so veliko priložnost, da s tremi novimi točkami utrdijo vodstvo na lestvici. Namesto tega so si doma privoščili nepotreben poraz. Mudrinski danes ni bil razpoložen. Ivanović je sicer zadel, vendar so njegove igre v dresu Maribora daleč od tistih, ki jih je kazal pri Olimpiji. Tudi ostali ofenzivni igralci niso pokazali veliko. Obramba ni bila na nivoju prejšnjih tekem. Predvsem drugega prejetega gola si ne bi smela dovoliti. Tu morajo biti obrambni igralci aktivnejši, bolj čvrsti.

Ljubljančani so seveda lahko prezadovoljni. Zdržali so začetni pritisk, v nadaljevanju so izkoristili svoji priložnosti. Ob koncu tekme so zdržali preskok igro domačih, s katero so poskušali izenačiti. Njihova zmaga je zaslužena. Trener Grabić je postavil odlično taktiko, v Ljubljano peljejo tri velike točke.

Zvečer sta v Stožicah igrala še Olimpija in Aluminij. Olimpija je bila za razred boljša in je zasluženo zmagala s 6:0.

Prvi gol je padel v 11.minuti  Mudražija je z dvajsetih metrov zadel bližnji kot gostujočih vrat. Vratar Janžekovič je reagiral prepozno.

V 22.minuti kombinacija Boakye-Prtajin, slednji je streljal mimo desne vratnice.

V 32.minuti sta tako Matko kot Prtajin v čisti situaciji za gol reagirala izredno slabo. Prtajin je imel celo prazna vrata, a je zgrešil.

V 38.minuti je Sešlar podal Matku, ki je spet zapravil lepo priložnost.

V 42.minuti je Matko ušel obrambi gostov, tokrat je lepo zadel dolgi kot in povišal vodstvo Olimpije.

Ob polčasu je trener gostov Drobne opravil kar štiri menjave. Vendar se slika na igrišču v drugem polčasu ni spremenila.

V 55.minuti je močen strel Sešlarja Janžekovič odbil v kot.

V 58.minuti je Prtajin znova zgrešil, z glavo je streljal mimo leve vratnice.

V 60.minuti podaja Čabraje z leve strani, ki jo je Pilj z volejem med nogama Janžekoviča spremenil v tretji gol za domače.

V 65.minuti je Nukić podal Kvesiću, ta pa je ob neodločnem Azemoviću žogo poslal pod prečko.

Tempo gre se je potem nekoliko umiril, vse je bilo odločeno.

Do konca smo vseeno videli še dva gola. V 87.minuti je z desne strani pobegnil Aldair in zadel dolgi kot Janžekovičevih vrat.

V zadnji minuti pa je po podaji Sešlarja s polovice igrišča sam pred Janžekoviča stekel Nukić in postavil končni izid tekme.

Olimpija je prikazala veliko boljšo igro kot v prejšnjih tekmah. Zmaji so nadigrali goste, dali šest zadetkov, lahko bi jih še enkrat toliko. V njihovi igri je vse delovalo v redu, v vseh fazah igre so bili boljši od gostov. To je bila igra, ko jo navijači od njih pričakujejo.

Kidričani niso bili na prvoligaškem nivoju. Bili so popolnoma “razmontirani”. V napadu si niso pripravili nobene priložnosti, niti enkrat niso streljali na vrata domačih. Njihova obramba je bila kot švicarski sir. Ni uspevala slediti hitrim ljubljanskim napadalcem. Trener Drobne mora nujno nekaj spremeniti, tole v Ljubljani je bilo zelo slabo.

 

Lestvica po 25.krogu: Maribor 48, Olimpija 45, Koper 43, Bravo 38, Mura 37, Domžale 35, Kalcer Radomlje 27, Celje 26, CB24 Tabor Sežana 22, Aluminij 20 točk.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine