3 C
Ljubljana
četrtek, 18 aprila, 2024

Bravo prvi pokalni finalist

Piše: Samo Vidovič

Prvi finalist pokalnega tekmovanja Slovenije v sezoni 2021/22 je ljubljanski Bravo. Šiškarji so v dramatični končnici uspeli nadoknaditi zaostanek in najprej izenačiti, nato pa so tik pred zadnjim sodnikovim žvižgom prišli še do zmagovitega zadetka. 

Še dobrih pet minut pred koncem je kazalo, da se bodo v finale uvrstile Domžale.

Tekma se še ni dobro začela, ko so gostje že prišli do vodstva. Na začetku 3.minute je po povratni žogi z leve strani Ibričić s strelom z dvajsetih metrov ugnal vratarja Brava Orbanića. Žoga je letela v vratarjev kot, strel pa je bil tako tako močen in natančen, da ga Orbanić kljub naporom ni uspel obraniti.

Hitro prejeti gol je seveda šokiral domače igralce, pomenil je še dodatno breme za njih. Vse do 19.minute, ko je Kavčič s strelom od daleč “ogrel ” vratarja gostov Mulalića, niso bili preveč nevarni za nasprotnikov gol.

Ko je v 26.minuti Klemenčič po kotu z leve strani s strelom z glavo še drugič premagal Orbanića, je kazalo, da je finalist pokala že znan. Še posebej, ker so Domžalčani kontrolirali tudi igro, sam potek tekme.

Šiškarji so uspeli nadoknaditi dva zadetka zaostanka

Toda ob polčasu so se igralci Brava zbrali, trener Grabić jih je znal umiriti in jih vzpodbuditi za nadaljevanje tekme.

Takoj so začeli pretiti Mulaliću, ki se je med 46. in 63.minuto kar trikrat izkazal ob poskusih Križana, Kramariča in Bajdeta.

V 64.minuti so domači le uspeli znižati rezultat. Po podaji Trontlja je bil uspešen Marjanac, zadel je iz neposredne bližine.

Šoštarič-Karić je imel malo kasneje priložnost, da prednost Domžal spet poviša na dva zadetka, vendar je njegov strel z glavo Orbanić uspel obraniti.

V 85.minuti pa so Šiškarji izenačili. Sodnik Mertik je po ogledu posnetka z VAR-om ocenil, da je prišlo v kazenskem prostoru gostov do igre z roko. Dosojeno enajstmetrovko je uspešno izvedel Kramarič.

V četrti minuti sodnikovega podaljška pa je na levi strani kazenskega prostora Kavčič preigral Žiniča ter podal Bajdetu, ta pa je z natančim strelom z desetih metrov premagal Mulalića in postavil končni izid 3:2. Časa za izenačenje ni bilo več.

Veselje igralcev Brava je bilo seveda nepopisno. Vrnili so se iz izgubljenega položaja in z veliko boljšo igro v drugem polčasu uspeli preobrniti rezultat. Finale pokala je velik uspeh za njih, z morebitno zmago v tem tekmovanju pa bi svoje cilje gotovo presegli. Zaslužijo si vse čestitke za preobrat, pokazali so karakter ekipe. Bili so na robu prepada, v izgubljenem položaju, sedaj pa lahko proslavljajo velik uspeh.

V taboru Domžal je seveda veliko razočaranje. V prvem polčasu so imeli vse. Igro, rezultat, potem pa so v drugem preveč padli in dovolili ‘ranjenemu’ nasprotniku, da se vrne v igro. V zadnjih dveh mesecih so v krizi, ki se kar ne more končati. Velika škoda, saj je na začetku spomladanskega dela kazalo, da bodo hit pomladi. Tako pa je to za njih še ena povprečna sezona.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine