7.1 C
Ljubljana
četrtek, 25 aprila, 2024

Bravo jesen končal tik za najboljšo trojico

Piše: Samo Vidovič

Drugi ljubljanski prvoligaš Bravo je s sezono lahko zadovoljen. Prezimil bo na četrtem mestu, takoj za vodilnimi ekipami. 

Šiškarji so poleti izgubili štiri pomembne igralce. Vratarja Vekića, branilca Brekala ter napadalca Nukića in Tučića, ki sta tvorila morda celo najboljši napadalni tandem v lanski sezoni v prvi ligi.

Zdelo se je, da se bo to poznalo tako na igri kot tudi na rezultatu. Vendar se je zgodilo nasprotno. Novinci v ekipi so se hitro adaptirali na sistem igre trenerja Dejana Grabića, ki že nekaj sezon zelo uspešno vodi moštvo.

Šiškarji so bili v prvih dvanajstih krogih ob Kopru celo najboljša ekipa prvenstva. V tem delu so izgubili le enkrat, kazalo je, da se lahko vključijo celo v boj za naslov prvaka.

Po reprezentančni pavzi sredi oktobra pa je sledil velik padec tako v igri kot tudi rezultatih. Na naslednjih sedmih tekmah so osvojili le štiri točke, kar petkrat so izgubili. Zmaga v zadnjem krogu jesenskega dela proti Aluminiju jih je spet nekoliko dvignila, tako da bodo veliko mirneje pričakali spomladanski del.

Bravo je na splošno fenomen v slovenskem nogometu. Ustanovljen je bil šele pred petnajstimi leti, zadnja tri leta igra v prvi ligi. Nekako najbolje je izkoristil praznino v ljubljanskem nogometu, ki je imel včasih celo štiri prvoligaše. Bravo sicer domuje v Spodnji Šiški na štadionu ŽAKa, kjer je včasih igral nekoč zelo uspešni prvoligaš NK Ljubljana.

Igra Brava temelji predvsem na striktni disciplini v igri, predvsem v fazi obrambe, ki je boljši del ekipe. Nasprotnim ekipam se pušča malo prostora za uspešne akcije. Bravo je prejel najmanj zadetkov od vseh prvoligašev, samo šestnajst. V napadu so imeli Šiškarji nekaj problemov, osemnajst danih golov je najmanj v ligi. Tu se morajo v drugem delu prvenstva izboljšati, če želijo obdržati trenutno mesto na tablici, dobrodošla bi bila kakšna okrepitev v napadalni vrsti. Vsekakor pa si za prikazano v jesenskem delu zaslužijo pohvale. Na dvajsetih tekmah so osvojili trideset točk. So devet točk za vodilnim Mariborom ter enajst pred zadnjima dvema ekipama.

Od igralcev so največ pokazali vratar Josipović, osrednja branilca Križan in Drkušić, na boku Trontelj, na sredini Ogrinec, v napadu Maružin.

V drugem delu lahko glede na položaj na tablici igrajo sproščeno, priložnost pa imajo predvsem v pokalu, kjer so se po zmagi nad Muro v četrtfinalu uvrstili v polfinale.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine