8.7 C
Ljubljana
petek, 26 aprila, 2024

Bravo je po seriji dobrih rezultatov tokrat prvič v sezoni izgubil

Piše: Samo Vidovič

V nedeljo so bile odigrane še preostale tri tekme 8.kroga prve lige.

Najprej sta se v Spodnji Šiški pomerila Bravo in CB24 Tabor.

V prvem delu prvega polčasa smo gledali izenačen, dinamičen nogomet. Potem so bili nevarnejši gostje.

Do 27 minute večjih priložnosti ni bilo. Takrat pa je po izvrstni globinski podaji Krivičića Bongongui prišel sam pred domačega vratarja Josipovića in ga s strelom po tleh premagal.

V 37 minuti velika priložnost za Stančiča, ki je neposredno pred golom zgrešil žogo, ko bi jo moral samo preusmeriti v mrežo.

V drugem polčasu je bil boljši Bravo. Takoj po vstopu v igro je Maružin v 60 minuti pripravil priložnost Kramariću, ki pa je s petih metrov zgrešil. Podobno tudi Maružin z desne strani dobrih deset minut kasneje.

Ko je kazalo, da je Bravo blizu izenačenju, pa je Stančič po asistenci Stankovića v 80 minuti postavil končnih 2:0 zaTabor.

Bravo je po seriji dobrih rezultatov tokrat prvič v sezoni izgubil. Ljubljančani so odigrali slab prvi polčas. V drugem je bilo boljše, vendar sta jih “pokopali” dve napaki v defenzivi. Pri prvem golu so pustili odprto sredino obrambe, pri drugem so dobili praktično gol iz stranskega avta. To pa se v prvi ligi ne sme zgoditi.

Sežanci so prvič nastopili pod vodstvom novega trenerja Dušana Kosića, ki je ta teden na klopi zamenjal Igorja Božića. Od začetka so dobro odgovorili na agresiven presing domačih, veliko tekli, odigrali disciplinirano v fazi obrambe. Izkoristili so napake domače obrambe in zasluženo zmagali.

Sledila je tekma v Domžalah med Kalcerjem in Koprom.

Po pričakovanju so Koprčani prevzeli pobudo. Toda domača obramba je bila zgoščena in je zaprla pristope proti svojemu golu.

Lepše priložnosti so imeli domači. Varga je v 15 minuti streljal čez gol, Nuhanović po pol ure igre v desno vratnico gola vratarja Adama.

V 35 minuti pa so Koprčani izvedli hiter protinapad, Parris je podal na glavo Osujiju, ta pa je z lahkoto zadel nebranjen del mreže.

Kalcer je izenačil v 54 minuti, ko je Božić z roba kazenskega prostora zadel levo vratnico, od katere se je žoga odbila v mrežo. Pet minut kasneje bi lahko domači povedli, z obrambo se je izkazal Adam.

Kazen za neizkoriščeno priložnost je sledila v 63 minuti. Šolski protinapad trojke Osuji-Parris-Barišić in novo vodstvo Kopra.

V 71 minuti je Varga zgrešil iz ugodne situacije.

V 76 minuti nov protinapad Kopra  Barišić je s svoje polovice sam stekel proti domačim vratom in z močnim strelom v vratarjev kot povedel Koper do neulovljive prednosti.

Končni rezultat 4:1 je v 85 minuti postavil Parris.

Kalcer nadaljuje s serijo porazov. Po uvodnem dobrem štartu v sezono Radomljani izgubljajo korak. Danes so dobro delovali do prvega gola gostov. Potem pa niso bili kos njihovim protinapadom in hitrim napadalcem.

Koper iz tekme v tekmo dokazuje kvaliteto. Predvsem v napadu so Koprčani odlični, njihovi protinapadi so na visoki ravni. Parris in Barišić sta nezaustavljiva. Danes se jima je pridodal še novinec Osuji, ki je zamenjal kaznovanega Colleya. Trenutno igrajo najlepši nogomet v prvi ligi.

Zvečer sta se v Kidričevem pomerila še Aluminij in Maribor.

Že v prvih petih minutah je imel novinec v dresu Maribora Mudrinski dve priložnosti,  a ju ni izkoristil.

Je pa zato prvo za domače v 14 minuti Marinšek, potem ko mu je z leve strani podal Krefl.

Vijoličasti so pritisnili, poskušali predvsem s streli od daleč. Repas in Maher sta zgrešila.

V 39 minuti pa je Kadrić po podaji Đerleka streljal prerahlo,  Jug je z roko odbil njegov strel. To je bila velika priložnost za povišanje vodstva.

Že v prvem napadu v drugem polčasu lepa priložnost za Maribor, Žugelj je zadel vratnico.

Maribor je diktiral tempo, spet je neuspešno poskušal Žugelj, na nasprotni strani Brest.

V 67 minuti lep prodor Šturma, njegov strel je domači vratar Janžekovič obranil.

Trener Maribora Rožman je poskušal z menjavami še stopnjevati zaključno ofenzivno na domača vrata.

Ni mu uspelo, saj je sodnik Kajtazović v 85 minuti upravičeno pokazal na enajstmetrovko za domače, ki jo je realiziral Krefl.

Predhodno je Tilen Pečnik z lahkoto preigral Martinovića, ki ga je potem v kazenskem prostoru brez potrebe spotaknil.

Krefl je v 87 minuti z gol črte izbil strel Kronavetra.

  1. Pečnik je imel po podaji Prše stoodstotno priložnost za tretji gol domačih, Jug je izbil v kot.

V tretji minuti sodnikovega podaljška pa je Kidrič z glavo zadel za končnih 3:0.

Visoka in zaslužena zmaga Aluminija, ki je v končnici popolnoma razbil Maribor. Kidričani so do sedaj v prvih sedmih tekmah dali dva gola, danes kar tri. Prvič so zmagali v letošnji sezoni. Z odlično taktično predstavo so zasluženo premagali renomirane goste in se odlepili od dna lestvice.

Maribor je znova razočaral. Vijoličasti so bili neučinkoviti v napadu, v obrambi so bili spet katastrofalni. Vratar Jug je bil edini na nivoju. So daleč od šampionske igre, Koper je v tem trenutku za razred pred njimi. Ni strelca, igralca, ki bi v težkih trenutkih prevzel odgovornost. Še največ je poskušal Šturm, ki je prišel poleti iz druge lige.

Na lestvici vodi Koper z 19 točkami, Bravo, Olimpija in Maribor jih imajo 13, Mura 11, CB24 Tabor in Celje 10, Aluminij in Domžale 7 ter Kalcer 5.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine