10.9 C
Ljubljana
nedelja, 5 maja, 2024

Bravo eden lepših presenečenj sezone

Piše: Samo Vidovič

Nedeljski niz treh tekem prve lige sta v Kidričevem odprla Aluminij in Bravo. Uspešnejši so bili gostje, ki so se z minimalno zmago z 1:0 obdržali na vrhu tabele. 

V izenačeni tekmi je edini gol na tekmi v 63 minuti dal Memić, ki je izkoristil dobro podajo Maružina in neodločnost domačega vratarja Janžekoviča pri izteku iz vrat. S kakšnih dvanajstih metrov je z glavo poslal žogo v prazno mrežo.

Domači so bili bližje zadetku v prvem polčasu. Najlepšo priložnost je imel sicer zelo agilni Gašper Pečnik, vratar Brava Josipović je njegov strel z bližine obranil z nogo.

Po zadetku Memića so domači poskušali pritisniti na vrata gostov, vendar pravih idej v igri niso imeli. Gostujoča obramba je brez večjih težav obranila vse njihove napade.

Aluminij je po dobri igri in zmagi v Kopru zamudil priložnost, da proti neugodnemu Bravu osvoji točko. Tako so tudi postavili igro, niso izvajali visokega presinga, goste so pustili do sredine igrišča. Ni sem jim izšlo, naredili so usodno napako v obrambi.

Bravo je odlična, čvrsta ekipa, zelo dobra v fazi branjenja. V napadu se vedno nekomu odpre. Danes je gol dal Memić, svoj prvi v prvenstvu. Pokazujejo veliko psihološko stabilnost, konstantnost v igri.

Domžale in Maribor sta odigrala odlično, dinamično tekmo z veliko zadetki.

Tako eni kot drugi niso preveč kalkulirali, vidno je bilo, da gredo oboji na zmago.

Mudrinski je imel prvi stoodstotno priložnost. Po podaji Žuglja je s petih metrov zgrešil domžalska vrata. Tu bi igralec njegovega kova moral zadeti.

V 28 minuti je isti igralec priigral prosti strel dvajset metrov od gola. Izvedel ga je Vrhovec, ki je ob pomoči živega zida, od katerega se je žoga nekoliko odbila v desni zgornji kot, povedel Maribor v vodstvo.

Domači so poskušali v 32 minuti preko Jakupovića, ki pa je z razdalje za las streljal mimo leve vratnice.

Drugi polčas se je začel z dvema zadetkoma. V 48 minuti je Vrhovec podal globinsko žogo Žuglju, ki je sam stekel proti Mulaliću in ga rutinirano premagal.

Domači so znižali v 51 minuti,  ko je predložek Alića z leve strani presenetil mariborskega vratarja Juga in končal za njegovim hrbtom.

Gol je domače dodatno motiviral, da rezultat izenačijo. V 59 minuti je imel priložnost Jurilj, po podaji Vuka je streljal čez gol.

Takoj je sledila kazen. Podajo Žuglja z leve strani je tokrat Mudrinski pretvoril v zadetek.

Kronaverer bi lahko v 71 minuti povišal vodstvo, a se ni najbolje znašel.

V 78 minuti je po igranju z roko Martinovića sodnik Ponis dosodil enajstmetrovko. Zanesljiv izvajalec je bil Ibričić.

V 85 minuti izjemna priložnost za izenačenje. Po podaji Alića je Vuk s petih metrov streljal mimo desne vratnice.

Kar ni uspelo Vuku, je minuto pozneje Husmaniju. Najprej je Jug obranil strel Podlogarja, Husmani pa je odbito žogo poslal v mrežo.

V 90 minuti je imel Vrhovec po kombinaciji s Kronavetrom priložnost za novo vodstvo gostov, vendar ni bil natančen.

Končni rezultat 3:3 je nekako najbolj pravičen.

Domžalčani so se dvakrat vrnili “iz mrtvih “, po vodstvu gostov z dvema goloma razlike. Pokazali so voljo, karakter, v zaključku tekme so bili za svojo vztrajnost nagrajeni.

Mariborčani so na momente igrali zelo dobro. Vendar se jim ponavljajo iste napake, prelahko dobivajo zadetke. Obramba enostavno ni na nivoju, ni skoncentrirana vseh 90 minut tekme. Slabo pokrivanje in reagiranje na odbito žogo so jih tokrat stale treh točk. Tudi vratar Jug si napake pri prvem golu ne bi smel privoščiti.

V zadnji tekmi dneva sta se Mura in Koper v Fazaneriji razšla z 0:0.

Viden je bil respekt tako iz ene kot tudi druge strani. Domači so dobro pazili na hitre koprske napadalce, preprečili njihovo glavno orožje protinapade. Koprčani so morali po dveh zaporednih porazih previdno odigrati proti Muri, ki v zadnjih krogih igra bolje kot na začetku prvenstva.

V izenačeni tekmi je bilo malo pravih priložnosti. Še najlepšo je imel v zadnji minuti tekme Horvat, ko mu je lepo podal Kous. Njegov strel z dvanajstih metrov je vratar Kopra Adam s parado odbil v kot.

Koper je imel nekaj protinapadov, ki so jih v zaključku slabo odigrali,  ni bilo dobre zadnje podaje.

Mura je v zadnjih dvajsetih minutah nekoliko pritisnila proti vratom Kopra. V tem delu igre je Kous lepo prodiral po desni strani, nekajkrat dobro podal v sredino. Vendar Mura tokrat ni imela razpoloženega napadalca.

Remi je realen odsev dogodkov na igrišču. Z njim sta lahko zadovoljni obe ekipi.

Danes je na sporedu še zadnja tekma 11.kroga, pomerila se bosta Celje in CB24 Tabor.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine