4.7 C
Ljubljana
četrtek, 25 aprila, 2024

Bravo boljši od Olimpije, nekdanji državni prvaki na dnu

Piše: Samo Vidovič

Ljubljanski derbi v Spodnji Šiški med Bravom in Olimpijo so dobili domači z 2:0. 

Že v začetnih minutah se je videlo, da so igralci Brava razpoloženi za igro in da Olimpijo čaka težko delo.

Prva polovica polčasa ni prinesla konkretnih priložnosti. Potem pa je v 22 minuti Bravo povedel. Trontelj je izvedel kot z desne strani, Ogrinec pa je s kakšnih dvanajstih metrov z volejem “razparal ” mrežo nemočnega vratarja Vidmarja.

Olimpija v prvem polčasu ni uspela zapretiti domačemu vratarju Vekiću. Maružin bi v 44 minuti lahko povišal vodstvo, a je streljal čez gol.

Drugi polčas se je začel z novim golom Brava. Trontelj je z natančno podajo iz kota na drugi vratnici našel Drkiušiča, ki je bil najvišji v skoku in zadel nasprotni Vidmarjev kot.

Bravo je kontroliral igro in rezultat. Olimpija je šele v zadnjih dvajsetih minutah uspela ogroziti domača vrata. Dvakrat je neuspešno poskušal Nukić. V samem zaključku pa še Kurež in Delamea Mlinar. Obakrat se je z obrambama izkazal Vekić.

Bravo igra vse bolje. Po treh remijih na začetku prvenstva je že tretjič zapored zmagal in se prebil na drugo mesto. Obramba je granitna, koncentrirana, dela malo napak. Tudi v napadu se je odprlo, že tretjič zapored so igralci Brava dali dva gola. Tokrat sicer po prekinitvah.

Igralci Olimpije so po tekmi z Mariborom močno padli v formi. V Sežani so še zmagali, potem pa sta sledili dve bledi predstavi v evropskem pokalu ter dva poraza na zadnjih dveh tekmah v državnem prvenstvu. Ni prave, tekoče igre. V napadu ni razpoloženega igralca, individualne poteze,  ki bi prinesla rezultat. V obrambi delajo preveč napak. Danes so prejeli dva gola iz standardnih situacij.

Šesti krog sta v Murski Soboti zaključila Mura in Celje.

Tekma se je začela slabo za Celjane, že v drugi minuti se je poškodoval njihov zvezni igralec Svetlin, ki je moral iz igre.

Prvi napad Mure se je skoraj končal z zadetkom, Maroša je za las zamudil na drugi vratnici. Na nasprotni strani je bil blizu zadetka Medved, z glavo je zadel zunanji del vratnice. Najlepšo priložnost polčasa je v 30 minuti imel Lotrič, njegov strel je Flis izbil z golove črte.

Takoj na začetku drugega polčasa je Horvat z razdalje zadel vratnico. Mura je bila v tem delu polčasa boljša, Celjani so šele v 70 minuti preko Jakobsena prišli do strela, ki pa je bil prerahel.

Končnica je bila zelo zanimiva. Najprej sta poskusila Klepač za domače in Šporn za goste. Sledili sta izključitvi Gorenca in Žižka v 85 minuti. V igri deset proti deset pa so bili uspešnejši domači, ki so povedli v zadnji minuti tekme. Podajo Klepača je gostujoči branilec Zaletel preusmeril v vratnico, odbito žogo pa je Kai Cipot poslal v mrežo za minimalno zmago Mure z 1:0.

Mura je zmagala prvič v tem prvenstvu. Tri točke so težko prigarane, več kot dobrodošle za nadaljevanje prvenstva. Pomenijo tudi odmik od dna lestvice in nekoliko lažjo situacijo pred naslednjimi tekmami.

Celje pa je z novim porazom prikovano na dno lestvice. Celjani so bili pred prvenstvom prištevani med favorite za najvišja mesta. Očitno pa je to očitno preveliko breme za igralce, ki na igrišču ne kažejo svojih nespornih kvalitet.

Lestvica: Koper 13 točk, Bravo in Maribor 12 točk, CB24 Tabor in Olimpija 7 točk, Radomlje in Mura 5 točk, Domžale, Aluminij in Celje 4 točke.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine