6.4 C
Ljubljana
sreda, 22 marca, 2023

Boštjan Nachbar verjame da bodo slovenski košarkarji v Tokiju dobili bron

Piše: Luka Perš (Nova24tv)

Kljub porazu slovenske izbrane vrste smo na socialnem omrežju Twitter našli veliko sporočil, ki so s spodbudnimi besedami pospremili poraz Slovenije v polfinalu proti Franciji.

Predsednik slovenske vlade Janez Janša je ob porazu Slovenije proti Franciji v polfinalu košarkarskega turnirja na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu sporočil, da je bil dober boj do zadnje sekunde, Slovenija, tokrat ni bilo  sreče, a hrabro naprej. “Dosegli ste veliko in tudi medalja je še vedno na razpolago. Čestitke Franciji za zmago,” je zapisal Janša.

Podpredsednik slovenske vlade in predsednik Nove Slovenije Matej Tonin je zapisal: “Fantje kakšna igra… moj poklon. Glave gor! Slovenija gre naprej!” Fantom je čestital še drugi podpredsednik vlade Zdravko Počivalšek. Sam kot ljubiteljski košarka dobro ve, kaj je to košarka. “Fantje, iskrene čestitke za boj do zadnje sekunde! Izjemni ste! Ponosni smo na vas, pogumno v boj za tretje mesto,” je zapisal trenutni minister za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Nachbar verjame v slovenske fante v tekmi za tretje mesto proti Avstraliji

Novinar RTV Slovenija Tilen Jamnik je delil izjavo Luke Dončića po srečanju. Dončić je dejal, da je ponosen na vsakega igralca in člana strokovnega štaba. Ta rezultat je odrekanje vsemu v zadnjih dveh mesecih. ” Pred nami je še ena tekma in dali bomo vse od sebe,” je povedal Dončić.

Luka Dončić (Foto:Epa)

Nekdanji dolgoletni slovenski reprezentant Boštjan Nachbar pa je zapisal, “da takšen poraz igralce psihično povsem dotolče. Tu so v veliki prednosti Avstralci. A prave ekipe imajo kratek spomin”. Ob koncu je še zapisal, da verjame, da imamo kakovostnejšo in bolj samozavestno igro in bi morali osvojiti bron. Sami verjamemo, da so slovenski košarkarski junaki že pozabili na poraz in se že pripravljajo na Avstralijo. Ironija ja ali ne, a prav to bo zadnja tekma košarkarskega turnirja v Tokiu. Bomo videli, kdo bo srečnejši.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine