11.3 C
Ljubljana
četrtek, 28 marca, 2024

Borussia Dortmund za 17-letnika odštela 25 milijonov evrov

Nemški nogometni klub Borussia Dormtund se je pred novo sezono okrepil z Angležem Judom Bellinghamom iz Birminghama, so sporočili na uradni spletni strani letos drugouvrščene ekipe nemškega prvenstva. Za komaj 17-letnika so po navedbah angleških medijev odšteli 25 milijonov evrov.

Znesek bi se lahko z bonusi še povišal, poročajo z Otoka. Najstnik bo do konca letošnje sezone še član angleškega drugoligaša Birminghama, za katerega je v članski konkurenci doslej odigral 43 tekem in dosegel štiri gole. V drugem rangu angleškega nogometa je do konca sezone ostal še en krog, Birmingham pa se bori za obstanek v ligi.

Iz Bellinghamovega novega kluba so sporočili, da je mladenič podpisal dolgoročno pogodbo in bo takoj priključen prvi ekipi črno-rumenih.

Po navedbah angleških medijev se je za 17-letnika zanimal tudi Manchester United, odločilni faktor za prestop v vrste nemškega velikana pa je bilo dejstvo, da so v zadnjih letih uspešno razvijali mlade nogometaše in jim ponudili ogromno priložnosti v prvi ekipi.

Bellingham se bo letos drugouvrščenemu moštvu bundeslige priključil 30. julija, so sporočili iz kluba.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine