11.5 C
Ljubljana
torek, 16 aprila, 2024

Boj obeh ekip za naslov prvaka se nadaljuje

Piše: Samo Vidovič

V Celju so domači pričakali CB24 Tabor iz Sežane. Obe ekipi sta v spomladanskem delu prvenstva do sedaj bolj ali manj razočarali.

Prve pol ure smo gledali slabo tekmo z veliko napakami pri oddajanju in sprejemanju žoge. Nobena ekipa ni uspela resneje ogroziti nasprotnikovega gola. Potem pa je Tabor zagospodaril na igrišču, zadnjih petnajst minut polčasa odigral v “višji prestavi”. Najprej je v 32 minuti Stančič za korak zamudil pri podaji s kota. Naslednjo minuto je isti igralec streljal za las mimo leve vratnice. Potem pa je Sever z močnim polvisokim strelom po asistenci Ndzenguja povedel goste v vodstvo. V 39 minuti je domači vratar Rozman v zadnjem trenutku odbil žogo pred Stančičem.

Že po dobre pol minute igre v drugem polčasu je Ndzengue izkoristil lepo globinsko žogo Mihaljevića in s strelom med nogama Rozmana povišal vodstvo gostov.

V 49 minuti pa potop domačih. Stojinović je žogo po predložku Ndzenguja nespretno usmeril v lastno mrežo, avtogol za 0:3.

Tudi v nadaljevanju so bili gostje nevarnejši in bi lahko dali še četrti gol.

Domači so šele po 70 minuti začeli prevladovati na igrišču, vendar so bili nekonkretni. Tudi izključitev Briškega v 79 minuti jim ni pomagala. Končnih 3:0 za Tabor je odraz stanja na igrišču.

Celjani so bili danes popolnoma neprepoznavni, na momente bi rekel “razštelani”. Niso si pripravili niti ene priložnosti, nobena prava akcija jim ni uspela. Domači poraz proti Bravu med tednom je očitno pustil globoke posledice.

Tabor pa je prvič v spomladanskem delu odigral tako, kot smo bili od njega vajeni jeseni. Po visokem domačem porazu proti Mariboru so se uspeli pobrati. Trener Igor Božič je v prvo postavo uvrstil napadalni dvojec Ndzengue-Stančič, bila sta nezadržna za celjsko obrambo. Njuni menjavi v 52 minuti Rovas-Aldair sta uspeli ohraniti ritem v napadu. Dobili so tudi sredino igrišča, v obrambi so bili brezhibni.

Derbi v Mariboru je bolje začela Olimpija. Od začetka so z visokim presingom pritisnili na obrambno linijo domačih in hitro povedli. V 11 minuti je Čorić podal s prostega strela iz leve strani, Delamea pa je z glavo premagal domačega vratarja Juga.

Olimpija je potem do 30 minute uspela kontrolirati sredino igrišča, odmakniti Maribor od svojega gola.

Takrat pa so imeli domači prvo pravo priložnost na tekmi. Po podaji Klinarja je Matkov strel s kakšnih desetih metrov gostujoči vratar Frelih odbil v kot.

Do konca polčasa so imeli Mariborčani večjo posest žoge, pobudo, začeli so stiskati goste pred njihov gol.

Mlakar je v 42 minuti poskusil z dvajsetih metrov, Frelih je njegov strel spet odbil v kot.

V sodnikovem podaljšku prvega polčasa pa izenačenje. Matko je na desni strani ušel obrambi Olimpije in z močnim strelom v bližnji kot presenetil Freliha.

Drugi polčas se je začel z močnim strelom kapetana gostov Elšnika, Jug je njegov strel uspel ukrotiti.

V nadaljevanju smo gledali izenačeno tekmo, brez večjih priložnosti na obeh straneh. Zdelo se je, da nobena ekipa noče veliko tvegati. Igralci obeh ekip so dosti moči porabljali za fazo defenzive, kar se je poznalo v napadu. Manjkalo je koncentracije in natančnosti v zaključkih akcij, tako da oba vratarja nista imela veliko dela.

Najlepšo priložnost v tem delu igre je imel rezervist gostov Vombergar. V 82 minuti je lepo vtekel z žogo v kazenski prostor Maribora, potem pa je s kakih osmih metrov streljal visoko čez gol.

V 86 minuti je bil izključen bočni branilec gostov Pavlović, pritisk Maribora je prišel prepozno.

Do konca tekme se rezultat ni spremenil, 1:1 je na koncu povsem realno.

Maribor ni uspel potrditi zmage iz Sežane. Več kot točko si danes niso zaslužili. Predvsem v drugem polčasu so slabše odigrali v napadu, bili skoraj nenevarni za gol Olimpije. Z izjemo zadnjih minut, ko so imeli igralca več. Napadalci so v nekaterih ugodnih situacijah preveč komplicirali. Kljub temu so lahko zadovoljni, da so po vodstvu gostov uspeli izenačiti. Točka jih ohranja na vodilnem položaju.

Tudi v taboru Olimpije so s točko na vročem gostovanju lahko zadovoljni, Vombergar je imel na svoji desnici vse tri. Ljubljančani letos težko dosegajo gole, danes je bil strelec obrambni igralec, še težje jih prejemajo. Ivanović je bil spet dobro pokrit, malo viden. Prav tako Perović, Vombergarja ni bilo v prvi postavi.

Tekma ni navdušila, gledali smo povprečen, borben nogomet z veliko discipline v igri. Boj obeh ekip za naslov prvaka se nadaljuje.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine