18.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 14 junija, 2021

Bo finale lige prvakov 2021 gostil München ali Sankt Peterburg?

Za organizacijo finala nogometne lige prvakov 2021 se potegujeta ruski Sankt Peterburg in nemški München. Če organizacijo dobijo Nemci, bi Bayern München dobil priložnost, da zaceli rane iz leta 2012.

“Lahko potrdim, da bo Bayern skupaj z mestom München kandidiral za organizacijo finala lige prvakov 2021,” je dejal predsednik bavarskega kluba Karl-Heinz Rummenigge, pišejo pri nemški tiskovni agenciji dpa.

“Kljub porazu in velikemu razočaranju iz leta 2012 se še vedno lepo spominjamo domačega finala,” je še dodal Rummenigge.

Rusko mesto St. Peterburg je edini nasprotnik Münchna, ki je finale gostil že trikrat, nazadnje leta 2012, ko je klub iz bavarske prestolnice doma v finalu po izvajanju najstrožjih kazni izgubil proti Chelseaju. Zdaj v klubu upajo, da bodo dobili novo možnost, da bi postali eden redkih klubov, ki so evropsko klubsko krono osvojili na svojem stadionu, za zdaj je to uspelo le Real Madridu in Interju.

Odločitev bo izvršni odbor Uefe sprejel 15. februarja prihodnje leto.

Za organizacijo finala evropske lige 2021 pa kandidirajo Dunaj, Tbilisi in Sevilla, superpokalna tekma pa bo v Minsku, Helsinkih, Belfastu ali Harkovu.

Praga ali Göteborg pa bo gostitelj ženskega finala lige prvakov 2021.

Finale lige prvakov 2019 bo na novem stadionu Atletico Madrida Wanda Metropolitano, leto pozneje pa na stadionu Ataturk v Istanbulu, kjer bo drugo leto evropski superpokal, le da bo ta odigran na stadionu Vodafone Park. Leta 2020 bo superpokalna tekma v Portu.

Finale evropske lige pa bo drugo leto gostil Baku, leta 2020 pa Gdansk.

Zadnje novice

Sorodne vsebine