11.5 C
Ljubljana
četrtek, 28 marca, 2024

“Bluesi” iz Londona pričakovano ugnali Lille

Piše: Samo Vidovič

Branilec naslova evropskega klubskega prvaka Chelsea je v prvi tekmi osmine finala Lige prvakov gostil francoski Lille. Londončani so v tem dvoboju veliki favoriti, napredovanje Lilla v četrtfinale bi bilo veliko presenečenje. Domači so vlogo favorita opravičili že na samem začetku tekme. 

Že v 4.minuti je Azpilicueta z desnega boka podal v gostujoči pet meterski prostor, Havertz pa je zapravil prvo lepo priložnost.

V 7.minuti je Havertz streljal v daljši vratarjev kot, vratar gostov Leonardo je žogo odbil v kot, iz katerega je Havertz iz svoje tretje priložnosti le dal gol. S strelom z glavo je neobranljivo zadel mrežo gostov.

Po deseti minuti so se gostje zbrali, vzpostavili ravnotežje v igri. Igra je bolj ali manj potekala med obema kazenskima prostoroma.

Podobno je bilo tudi v drugem polčasu. Tekma je bila sicer dinamična, gledljiva, ni pa bilo veliko priložnosti. Lepše so spet imeli domači.

Havertz je ponovno zapretil v 58.minuti, streljal je čez gol.

V 64.minuti še drugi gol domačih. Kante je v silovitem šprintu potegnil na polovico gostov, potem pa pravočasno podal Pulisicu, ki je rutinirano premagal Leonarda.

Gostje so poskušali pritisniti na gol domačih, predvsem v zaključku tekme. Toda prave priložnosti si niso ustvarili,  ostalo je pri 2:0 za Chelsea.

Londončani so zmagali zanesljivo, prednost bi jim morala zadoščati za uvrstitev v četrtfinale. So seveda boljše moštvo, to bodo morali dokazati še v povratni tekmi. Podcenjevanja seveda ne sme biti.

Gostje so slabo začeli, zdi se, da so imeli prevelik respekt pred favoriziranimi Londončani. Po hitro prejetem golu pa kot da bi se sprostili, v polju so bili enakovreden nasprotnik. Manjkala jim je končnica, za gol domačih so bili praktično nenevarni. Njihove možnosti po prvi tekmi so majhne, vseeno pa se ne bodo predali vnaprej.

V drugi včerajšnji tekmi sta Villarreal in Juventus igrala 1:1. Gostje so povedli že v 1.minuti, ko je zadel Vlahović. Izenačil je Dani Parejo v 66.minuti.

Povratni tekmi bosta odigrani 16.marca.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine