12.6 C
Ljubljana
nedelja, 26 septembra, 2021

Biatlonci v Novem Mestu na Češkem do četrtega mesta, zmaga Nemčiji

Slovenski biatlonci Miha Dovžan, Jakov Fak, Klemen Bauer in Rok Tršan so na štafetni tekmi svetovnega pokala v Novem Mestu na Češkem presenetljivo osvojili četrto mesto. Slovenci so kaznovali napake tekmecev in prehiteli številne favorizirane tekmece.

Odlično je začel že Miha Dovžan, ki je zadel vseh deset strelov, v končnici v zadnjem krogu sicer nekoliko popustil, a vseeno predal kot peti. tudi Jakov Fak v smučini ni bil povsem prepričljiv, z le eno popravo na strelišču pa je eno mesto celo pridobil.

Najslabše je šlo Klemnu Bauerju, ki je porabil vseh šest dodatnih nabojev, s čimer je Slovenija obdržala stik s skupino, ki se je borila za četrto mesto. Tega je na koncu priboril Rok Tršan, ki je predse moral ob Nemcu spustiti še Rusa in Norvežana, v ciljnem sprintu pa je za četrto mesto prehitel Francoza.

“Zelo sem zadovoljen, da nam je s to zadnjo štafeto uspelo osvojiti četrto mesto. Svoj nastop bi ocenil kot dober, mogoče mi v teku še malo manjka, kot že celo sezono, a ne glede na vse, sem zadovoljen,” je bil po sklepnem finišu z nastopom zadovoljen Tršan.

“To je tisto, kar napovedujemo že nekaj časa. Ta štafeta, ekipa, je res lahko zelo močna, če vsi opravijo svoje delo. Žal je danes Bauer na strelišču malo preveč grešil, a je vse popravil in šel naprej z ničlo. Drugače je ocena odlično, štafeta z malo napakami in tekaško zadosti močna, da smo ves čas držali visoko pozicijo. Fantom bi čestital. Resnično so danes pokazali, da kot ekipa lahko delujejo usklajeno in da tekmujejo eden za drugega, ne samo zase. Nimam graje za nobenega, vsi so oddelali svoje delo kot se zagre,” pa je bil uspeha vesel trener Uroš Velepec.

Napake favoritov so za prvo zmago po uspehu januarja 2017 v Anterselvi izkoristili Nemci Erik Lesser, Benedikt Doll, Arnd Peiffer in Philipp Nawrath. Svetovni prvaki Norvežani so morali kar trikrat v kazenski krog in vseeno osvojili tretje mesto, Francozi so v kazenski krog zavili štirikrat in tam izgubili boj za stopničke. V boju zanje so bili pred zadnjo menjavo tudi Avstrijci, ki pa so na koncu s tretjega zdrsnili na šesto mesto.

Vir: STA

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine