7.6 C
Ljubljana
četrtek, 25 aprila, 2024

Benzema junak tekme v Londonu

Piše: Samo Vidovič

Aktualni evropski prvak Chelsea je na Stamford Bridgeu gostil madridski Real. Videli smo odlično tekmo, najboljšo od vseh v letošnjem četrtfinalu Lige prvakov. 

Že od prve minute tekme smo gledali dinamičen, odprt nogomet brez kalkuliranja.

Havertz je bil v 5.minuti prvi v izgledni situaciji, toda streljal je slabo, čez gol.

Pet minut kasneje pa prva res prava priložnost.  Po protinapadu Benzemaja in Vaverdeja jo je imel  Vinicius Junior, a je z dvanajstih metrov zadel le prečko.

V 15.minuti je s prostega strela dobro meril James, vratar Reala Courtois se je izkazal z obrambo.

Gol je visel v zraku, tako na eni kot na drugi strani. V 21.minuti pa smo ga tudi dočakali. Po predložku Vinicius Juniorja je Benzema z dvanajstih metrov s strelom z glavo ujel domačega vratarja Mendyja na “levi nogi”.

Samo tri minute kasneje je Benzema po podaji Modrića že drugič zadel. Tokrat je prav tako streljal z glavo, toda v daljši kot Mendyja. Ta se je stegnil, kolikor se je mogel, toda strel je bil preveč natančen, da bi ga obranil.

V 30.minuti je po kotu streljal Militao, toda točno v Mendyja, ki je bil tokrat na mestu.

Takoj zatem je imel priložnost Carvajal, Mendy je žogo odbil v kot.

V 39.minuti je imel po kotu priložnost za znižanje T. Silva, njegov strel pa je končal za vrati Courtoisa.

Minuto kasneje pa je Havertzu po asistenci Jorginha le uspelo znižati. Tudi on je dal gol z glavo. Curtois se je žoge dotaknil, toda ni je mogel odbiti v polje.

V 42.minuti pa spet hiter protinapad gostov. Podal je Vinicius Junior, Benzema pa je tokrat s sedmih metrov zgrešil domača vrata.

Odličen prvi polčas je zaključil Havertz s strelom čez gol.

Komaj se je drugi polčas začel, že je Real povišal vodstvo. Mendy in Rüdiger sta trideset metrov od gola naredila osnovnošolsko napako, Benzema jo je izkoristil in poslal žogo v prazno mrežo. Predvsem vratar Mendy je glavni krivec za prejeti zadetek.

V 50.minuti je z razdalje sprožil Azpilicueta, Courtois je s pantersko reakcijo žogo uspel odbiti čez prečko.

V 69.minuti je bil sam na strelu pet metrov od gola Lukaku, streljal je mimo leve vratnice. Naslednjo minuto je za las čez gol z razdalje streljal Mount.

Tempo je do konca tekme nekoliko padel. Gostje so se branili, pomaknili globoko na svojo polovico, zaprli so vse prihode do svojih vrat.

Ob koncu tekme je z razdalje močno streljal James, Courtois se je spet izkazal. Zadnjo priložnost na tekmi je imel Ziyech, ki pa tudi ni bil natančen.

Ostalo je pri 3:1 za Real. Zmaga je zaslužena, predvsem prvi polčas so igralci Belega baleta odigrali odlično. Junak tekme je bil seveda Benzema, izkazal je vse kvalitete rasnega strelca. Bil je nezaustavljiv za domačo obrambo, brez njega bi gostje zmagali dosti težje. Real je odigral eno boljših tekem v zadnjem času in ima pred povratno tekmo veliko prednost.

Aktualni evropski prvaki iz Londona so se tako znašli pred izpadom. Seveda jih še ne gre odpisati, saj imajo odličen napad in so sposobni dati tri zadetke v Madridu. Vseeno pa vse ne bo odvisno od njih. Igralci Reala so izkušeni, vrhunski igralci, ki bodo težko dovolili presenečenje pred svojimi gledalci.

Bayern presenetljivo izgubil z Villarrealom 

V drugi sinočnji tekmi je Villarreal na domačem igrišču presenetil Bayern in ga premagal z 1:0. Edini zadetek je že v 8.minuti dal Danjuma, z neposredne bližine je premagal vratarja gostov Neuerja. Kljub premoči v posesti in strelih na gol Bavarci niso uspeli izenačiti oziroma zmagati. V povratni tekmi bodo tako lovili gol zaostanka. Ne glede na rezultatski zaostanek ostajajo v tem paru favoriti za polfinale. Vsekakor pa bodo morali nasprotnika jemati z vso resnostjo. Igralci Villarreala so včeraj dokazali, da jih lahko presenetijo. Vseeno bi bil izpad Bayerna velika, malo verjetna senzacija.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine