4.9 C
Ljubljana
petek, 26 aprila, 2024

Benzema junak Madrida

Piše: Samo Vidovič

Tako kot v torek sta bili tudi sinoči na sporedu dve povratni tekmi osmine finala Lige prvakov. V Madridu sta se pomerila Real in Paris SG, v Manchestru pa je domači City gostil lizbonski Sporting. 

Spremljali smo tekmo v Madridu, saj je bila tekma v Manchestru samo formalnost. City je namreč prvo tekmo dobil s 5:0.

Real je lovil gol zaostanka iz Pariza.

Domači so takoj začeli s pritiskom. Vinicius Jr je nekajkrat prebil levi bok, toda pravega zaključka ni bilo. Parižani so se orientirali na branjenje svojih vrat in protinapade preko hitrega Mbappeja. Slednji je imel prvo lepo priložnost na tekmi. Z leve strani je s kakšnih desetih metrov močno streljal, toda točno v dobro postavljenega vratarja Curtoisa.

Paris je vzpostavil ravnotežje, v 23.minuti je streljal Neymar, toda prerahlo za Curtoisa.

Malo opazni Benzema je v 25.minuti s kakšnih dvajsetih metrov dobro streljal, vratar gostov Donnarumma je z lepo parado žogo odbil v kot.

V 31.minuti sta Messi in Neymar odigrala lepo kombinacija, ki je Messi ni uspel zaključiti z golom.

Pet minut kasneje je z glavo poskušal zadeti Benzema, ki pa je streljal preveč po sredini gola. Donnarumma je imel lahko delo.

V 37.minuti podoben poskus Benzemaja, tokrat je streljal mimo leve vratnice.

Dve minuti zatem pa so gostje dočakali to, kar so želeli. Mbappe je po globinski žogi Neymarja s polovice sam stekel proti Curtoisu in ga z močnim strelom v njegov kot premagal.

Do konca polčasa bi Parižani lahko še povišali prednost, vendar so v zaključkih akcij preveč komplicirali.

Do 60.minute so gostje kontrolirali potek tekme. Takrat pa se je vratar Donnarumma poigraval pred svojimi vrati, njegovo napako pa je kaznoval Benzema, ki je izid izenačil.

Že tri minute kasneje bi lahko isti igralec povedel domače v vodstvo, z glavo je za las zgrešil dolgi kot vrat Donnarumme.

Še boljšo priložnost je imel v 73.minuti Vinicius Jr, ko se je žoga slučajno odbila do njega. Bil je sam pred Donnarummo, a je streljal čez gol.

V 76.minuti pa izenačenje. Modrić je podal Benzemaju, ta pa je s pomočjo Marquinhosa, ki ga je žoga na poti do gola zadela, popeljal svoje moštvo v vodstvo.

Že naslednjo minuto je Benzema zadel tretjič na tekmi. Tokrat je napako storil Marquinhos, ki mu je žogo nehote podal. Francoz pa je spet pokazal svoje realizatorske sposobnosti.

Po tem zadetku je imel Real do konca tekme pobudo, gostje niso bili več nevarni. Ostalo je pri 3:1 za Real, v skupnem seštevku obeh tekem pa 3:2 za špansko moštvo.

Do 60.minute tekme so bili Parižani, z izjemo prvih desetih minut, boljši tekmec. Predvsem v prvem polčasu, ko so domačim nekajkrat dobesedno ‘skrili’ žogo. Drugi zadetek je visel v zraku, kazalo je, da bodo z lahkoto obranili prednost iz Pariza. Nič ni kazalo na preobrat.

Potem pa je prišla začetniška napaka Donnarumme, ki se ne sme zgoditi niti na najnižjem nivoju tekmovanja. Sledila je smola pri drugem prejetem golu ter spet velika individualna napaka pri tretjem. Nerazumljivo je, zakaj je njihova igra po prvem golu Benzemaja tako razpadla. Gre namreč za vrhunske igralce, ki pa so dobesedno ‘propadli’ v zadnje pol ure igre. Kot da so se po prvem golu domačih ustrašili, do konca tekme niso odigrali praktično nič.

Velik dolžnik obeh tekem je ne tako dolgo nazaj najboljši igralec na svetu Messi, ki je pokazal absolutno premalo. Tudi od Neymarja se je pričakovalo več. Briljiral je Mbappe, pokazal je ves svoj talent, toda to ni bilo dovolj.

Real je dosegel veliko zmago, čeprav je bil v večini časa v obeh tekmah v podrejenem položaju. Odločilo pa je zadnje pol ure druge tekme. Absolutni junak tekme je Benzema, ki je najzaslužnejši za slavje Reala. Takoj za njim pa Curtois, ki je v teh dveh tekmah obranil številne priložnosti igralcev PSG-ja.

V drugi sinočnji tekmi sta se Manchester City in Sporting razšla z 0:0, skupni izid je bil 5:0 za City. ‘Meščani’ so se z lahkoto uvrstili v četrtfinale.

Ostale štiri povratne tekme osmine finala bodo odigrane naslednji torek in sredo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine