5.6 C
Ljubljana
sobota, 27 aprila, 2024

Belgijci zmagoviti nad Rusi

Piše: Samo Vidovič

V Sankt Peterburgu sta Rusija in Belgija odigrali še zadnjo današnjo tekmo evropskega prvenstva. Zmagali so Belgijci s 3:0 

Obe ekipi sta začeli ofenzivno, brez veliko taktiziranja. Belgijci so hitro, že v 10 minuti povedli. Po podaji s strani je ruski branilec Semyonov naredil napako pri izbijanju žoge, Lukaku pa je darilo izkoristil in s strelom v dolgi kot premagal vratarja Šunina.
V nadaljevanju smo spremljali odličen nogomet, boljši so bili Belgijci. V 34 minuti so povedli z 2:0. Šunin je slabo odbil predložek s strani, Meunier pa je žogo iz bližine poslal v mrežo. Carrasco bi ob koncu polčasa po izjemnem prodoru lahko dal tretji gol, streljal je čez vrata.
Drugi polčas je bil slabši, priložnosti je bilo manj. Belgijci so zlahka držali prednost dveh zadetkov. Lukaku je v 88 minuti izkoristil globinsko žogo in postavil končnih 3:0. Rusija danes ni imela kvalitete, da bi premagala boljšo Belgijo.
Uro in pol po prekinitvi je bil odigran tudi preostanek tekme med Dansko in Finsko. Presenetljivo so zmagali Finci z 1:0. Danska je bila vso tekmo boljša, razmerje v strelih je bilo kar 22:1 v korist Danske. Finci so iz svoje edine akcije, strela na gol, zadeli. Gol je v 59 minuti po podaji s strani s strelom z glavo dal Pohjanpalo. Vsi napori Danske, da izenači oziroma preobrne rezultat, so bili zaman. Junak tekme je bil finski vratar slovaškega rodu Hradecky, ki je obranil nekaj nevarnih strelov ter enajstmetrovko, ki jo je v 74 minuti izvajal Høbjerg.
Po prvem krogu imata v skupini B Belgija in Finska po tri točke, Danska in Rusija sta še brez točk.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine