13.1 C
Ljubljana
petek, 26 aprila, 2024

Bayern osvojil novo lovoriko

Avtor: Samo Vidovič

V finalu svetovnega klubskega nogometnega prvenstva sta se danes v Dohi pomerila nemški Bayern in mehiški Tigres.
Gledali smo dobro, zanimivo tekmo predstavnikov dveh različnih nogometnih šol.
Bayern je, v primerjavi s polfinalno tekmo, to tekmo odigral na višjem nivoju. Bavarci so se zavedali, da je Tigres boljša ekipa kot egiptovski Al Ahly, ki so ga premagali v polfinalu. Predvsem v fazi obrambe so bili bolj agresivni, več so pretekli kot v polfinalu.
Mehičane so visoko pritisnili in imeli večji del tekme pobudo, ustvarili so si več priložnosti. Krilna igralca Coman in Sane sta bila razpoložena. Gnabry je tokrat igral na mestu Müllerja, ki je bil pozitiven na koronavirus testu. Lewandovsky je ves čas prežal na priložnost, bil je zaslužen za gol. Zadnja bočna igralca sta se lepo vključevala v napadalne akcije.
Mehičani niso uspeli resneje priti do gola Bayerna. Veliko njihovih napadov se je končalo že na samem začetku. Francoski napadalec v njihovih vrstah Gignac je bil nekako odrezan, igral je predaleč od nasprotnikovega gola.
Bayern bi lahko povedel že v prvem polčasu, ki se je končal brez golov. Najbližje golu je bil Sane, ki je zadel vratnico. Gol Kimmicha pa je sodnik Esteban Ostojic po ogledu videoposnetka upravičeno razveljavil. Lewandovsky je bil ob strelu Kimmicha v nedovoljenem položaju in je zastrl pogled vratarju Tigresa Guzmanu.
Drugi polčas je Bayern nadaljeval z napadi in v 61 minuti povedel. Po zračnem dvoboju Guzmana in Levandowskega se je žoga odbila do Pavarda, ki je zadel za vodstvo Bavarcev. Tokrat je po ogledu videoposnetka Ostojic gol priznal, čeprav je stranski sodnik dvignil zastavico za nedovoljen položaj.
V 81 minuti je rezervist Bayerna Toliso zadel vratnico, malo kasneje je na nasprotni strani neuspešno poskušal Gignac. Ob koncu je Mehičane višjega poraza rešil vratar Guzman, ki se je izkazal z nekaterimi obrambami.
Bayern je več kot zasluženo osvojil novo lovoriko. Tigres se je dobro upiral, več od tega mu ni uspelo.
V tekmi za tretje mesto je egiptovski Al Ahly premagal brazilski Palmeiras po streljanju enajstmetrovk s 3:2, v regularnem delu se je tekma končala brez zadetkov. Brazilci so tako največje razočaranje prvenstva.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine