14.8 C
Ljubljana
sreda, 8 maja, 2024

Bayern je veliki favorit svetovnega klubskega prvenstva

Piše: Samo Vidovič

Glavno mesto Katarja Doha je od 4.2. do 11.2. domačin svetovnega klubskega prvenstva. Na prvenstvo so se sicer uvrstili zmagovalci šestih celinskih klubskih tekmovanj, Evrope, Azije, Afrike, Severne in srednje Amerike, Južne Amerike, Oceanije, sodeluje pa tudi katarski klub Al Duhail kot domačin tekmovanja. Vendar je prvak Oceanije, novozelandski Auckland City, udeležbo na prvenstvu zaradi strogih karantenskih ukrepov novozelandske vlade odpovedal.

Na prvenstvu tako sodeluje šest ekip, evropski prvak nemški Bayern München, afriški Al Ahly iz Egipta, azijski Ulsan Hyundai iz Južne Koreje, prvak Severne in srednje Amerike mehiški Tigres AC, domači Al Duhail SC ter južnoameriški prvak, brazilski Palmeiras, ki je v soboto osvojil Copa Libertadores in se kot zadnji uvrstil na prvenstvo.
Bayern in Palmeiras sta kot nosilca že uvrščena v polfinale. Ostale štiri ekipe pa so morale odigrati predkrog za uvrstitev v polfinale. Včeraj je Tigres AC premagal Ulsan Hyundai z 2:1, Al Ahly SC pa domači Al Duhail SC z 1:0. Obe tekmi sta bili rezultatsko izenačeni in negotovi do zadnjega sodniškega žvižga.
V polfinalu bo Bayern v ponedeljek igral z Al Ahlyjem, Palmeiras pa že v nedeljo s Tigresom. Zmagovalca se bosta v četrtek pomerila v finalu, poraženca pa za tretje mesto. Tekma za peto mesto bo v nedeljo.
Velik favorit prvenstva je minhenski Bayern, bilo bi veliko presenečenje, če Bavarci ne bi osvojili lovorike. V polfinalu imajo, vsaj na papirju, slabšega nasprotnika. Brazilski Palmeiras je v drugem polfinalu prav tako favorit, vendar se bo moral že v zelo potruditi proti mehiški ekipi, ki bo poskušala presenetiti in se uvrstiti v finale.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine