11.3 C
Ljubljana
četrtek, 28 marca, 2024

Bavarska nogometna lekcija Kataloncem za polfinale LP: Bayern-Barcelona 8:2

Tretji polfinalist evropske nogometne lige prvakov je Bayern München. V Lizboni je nadigral Barcelono z 8:2 (4:1), v polfinalu 19. avgusta pa se bo pomeril z zmagovalcem dvoboja med Manchester Cityjem in Olympique Lyonom.

Bavarci so Kataloncem odčitali lekcijo nogometa. V 31. minuti so vodili že s 4:1, tako da je bil preostanek srečanja, ki jo je sodil Koprčan Damir Skomina, več ali manj formalnost. Na koncu je Barcelona doživela najvišji poraz v ligi prvakov, osem zadetkov doslej v izločilnih bojih ni dosegla še nobena ekipa, skupno deset zadetkov pa je najvišje število zadetkov na eni tekmi izločilnih bojev lige prvakov.

Bayern je povedel v 4. minuti prek Thomasa Müllerja, Barcelona je izenačila v 7. minuti z avtogolom Davida Alabe in imela dve stoodstotni priložnosti za vodstvo – Luis Suarez je bil premalo natančen, Lionel Messi pa je zadel vratnico, nato pa je sledila bavarska simfonija oziroma razpad obrambe Barcelone.

V 22. minuti je napako Sergia Roberta kaznoval Ivan Perišić, v 28. je neodločnost Clementa Lengleta izkoristil Serge Gnabry, tri minute kasneje pa je polno še enkrat zadel Thomas Müller.

V drugem polčasu je Barcelona znižala zaostanek prek Luisa Suareza (57.), kandidaturo Bayerna za evropski naslov in zgodovinsko katastrofo Barcelone pa so začinili Joshua Kimmich (64.) po lepi akciji Alphonsa Daviesa, prvi strelec lige prvakov Robert Lewandowski s svojim štirinajstim golom v 83. minuti ter Philippe Coutinho, ki je zadel v 86. in 89. minuti.

V prvih dveh četrtfinalih je PSG premagal Atalanto z 2:1, Leipzig pa je bil z enakim rezultatom boljši od Atletico Madrida.

Prvi polfinale bo v Lizboni, kjer vse tekme potekajo na eno zmago, 18. avgusta, novi evropski klubski prvak in naslednik Liverpoola pa bo znan 23. avgusta.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine