4.6 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

Bartomeu: Messi bo ostal v Barceloni

Predsednik španskega nogometnega podprvaka Barcelone Josep Maria Bartomeu je v pogovoru za Mundo Deportivo še enkrat izrazil prepričanje, da bo Lionel Messi, argentinski superzvezdnik, ostal pri katalonskem velikanu, čeprav je prekinil pogovore o podaljšanju pogodbe.

 

“Messi je že večkrat poudaril, da si želi kariero končati v Barceloni in ne dvomim, da bo to tudi storil,” je dejal Bartomeu.

Messijeva pogodba poteče junija 2021, zaradi rednih nesoglasij z vodstvom je še ni podaljšal. Pripombe ima na delo športnega direktorja Erica Abidala, z vodstvom se ni strinjal o znižanju plač v času epidemije novega koronavirusa, zdaj tudi ni zadovoljen s trenerjem in naj bi klubu svetoval, da iz Leedsa pripelje Marcela Bielso.

Bartomeu je povedal, da še vedno obstaja možnost, da bi se v klub vrnil Neymar, a le v primeru, če bi se s PSG dogovorili o zamenjavi igralcev. Za Luisa Suareza je prepričan, da bo še nekaj časa v klubu, prednostna naloga vodstva pa bo, da v nekaj takega prepričajo tudi nemškega vratarja Marc-Andre ter Stegna, ki naj bi bil zelo pomemben tako na igrišču kot v slačilnici. Barcelona iz Interja še vedno želi pripeljati Lautara Martineza, toda pogovori z Italijani trenutno mirujejo.

Predsednik je zatrdil, da je klub v času pandemije novega koronavirusa izgubil 200 milijonov evrov, tako da že vedo, da bo padel njihov načrt, po katerem naj bi v petih letih ustvarili 1100 milijonov evrov prihodkov. Ocenil je, da bodo prihodki manjši za 30 odstotkov.

“Trgovine in muzej smo morali zapreti. Prodaje vstopnic ni bilo, vrnili smo denar za sezonske vstopnice. Z znižanjem plač so škodo nekoliko omejili igralci, toda če kdo misli, da pandemija Barcelone ni prizadela, se močno moti,” je izjavil Bartomeu.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine