26.3 C
Ljubljana
torek, 15 junija, 2021

Barcelona in nogometaši dogovorili znižanje plač za 122 milijonov evrov

Uprava nogometnega kluba Barcelone se je z nogometaši dogovorila za znižanje plač v višini kar 122 milijonov evrov, so v petek potrdili v klubu. V koronski sezoni se je katalonski nogometni velikan znašel v velikih finančnih težavah, zato je uprava prisiljena varčevati.

Dogovorov o znižanju izdatkov je še več. Tudi variabilni del izplačil za nogometaše se je spremenil. Gre za okrog 50 milijonov evrov, ki jih bo klub igralcem izplačal v časovnem obdobju treh let. A gre za dogovor med predstavniki nogometašev in upravo, ki ga morajo potrditi na koncu vsi nogometaši.

Bržkone bo po dolgih pregovarjanjih in nekaterih neuspešnih poskusih na koncu predlagano tudi sprejeto. V zadnjem obdobju so se v Kataloniji namreč pomnožile informacije, da bo klub že januarja prisiljen v stečaj, če uprava ne bo našla načina, da privarčuje. Španski mediji poročajo, da je bila želja kluba celo, da se nogometaši odpovedo 191 milijonom evrov.

V klubski blagajni je zaradi pandemije novega koronavirusa kar 300 milijonov evrov manj od načrtov. Klubski dolgovi so se med junijem 2019 in junijem 2020 povišali z 217 na 488 milijonov evrov, poroča časnik Marca.

Zadnje novice

Sorodne vsebine