3.6 C
Ljubljana
četrtek, 25 aprila, 2024

Baloh bo s 24-urnim dobrodelnim kolesarjenjem zbiral denar za kolesa otrok

V Športnem centru Millenium v BTC City Ljubljana bo opoldne slovenski ultramaratonski kolesar Marko Baloh začel 24-urno kolesarjenje z dobrodelno noto. Zbiral bo sredstva za nakup koles za otroke iz socialno šibkih družin, ki bodo počitnice preživljali v počitniškem domu ZPM Ljubljana Moste-Polje v Kranjski Gori.

Dobrodelno kolesarjenje organizirajo v sklopu priprav na ultramaratonsko kolesarsko dirko med zahodno in vzhodno obalo ZDA (RAAM) 2019, ki se je bo Baloh udeležil desetič, so zapisali na njegovi osebni spletni strani.

Obiskovalci se mu lahko pridružijo na kolesu kadar koli, lahko pa zgolj oddajo svoj prispevek. Pomagajo lahko s poslanim SMS-sporočilom PRIJATELJ ali PRIJATELJ5 na 1919, pri čemer bodo darovali po en oziroma pet evrov.

Baloh je pred dogodkom na spletni strani zapisal, da iz prve roke ve, kako ti kolo in kolesarjenje lahko spremenita življenje. “Letošnji projekt mi je zelo pri srcu. Vabljeni kolesarji vseh vrst in prepričanj, pridružite se nam, da polepšamo življenje še drugim!” je zapisal.

Udeleženci potrebujejo zgolj športno opremo in dobro voljo, za lažje premagovanje kilometrov pa bodo poskrbeli tudi posnetki ameriške in slovenske pokrajine, ki sta jih v svoji kolesarski karieri posnela že pokojni Jure Robič in Baloh, in jih bodo predvajali na platnu pred trenažerjem.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine