1.5 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Avstralija odgovarja Đokoviću: “Cepivo ni izsiljevanje”

Piše: Jože Jan

Vlada avstralske zvezne države Viktorije se je odzvala na izjave očeta Novaka Đokovića.

»Obvezna cepiva proti Covid-19 za vstop v državo niso izsiljevanje«, je to sredo izjavila vlada avstralske zvezne države Viktorije. »Cepljenje nima nobenega opravka z izsiljevanjem, ampak s tem, da je skupnost Viktorije bolj zaščitena,« je za medije izjavil športni minister Martin Pakula. Pakula je dodal, da so teniški igralci in športniki katere koli vrste dobrodošli, vendar morajo izpolnjevati enake zahteve kot drugi obiskovalci.

Đoković, ki ne želi razkriti, ali je cepljen proti koronavirusu, po besedah očeta »Odprto prvenstvo Avstralije želi igrati, vendar ne pod temi izsiljevalnimi pogoji«.

Kot je potrdil direktor turnirja Craig Tiley, za sodelovanje na OP Avstralije morajo igralci imeti potrdilo o cepljenju proti koronavirusu. Tiley je izjavil, da so oblasti zvezne države Viktorija, kjer poteka prvi Grand Slam v letu, objavile obveznost cepljenja in so to igralcem sporočili.

Če bi Đoković zmagal na prihodnjem OP Avstralije, ki se bo odigral v Melbournu med 17. in 30. januarjem, bi dosegel svoj 21 Grand Slam in s tem premagal rekord Španca Rafaela Nadala in Švicarja Rogerja Federerja.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine