18.5 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Atletinja Maruša Mišmaš je v vse boljši formi

Slovenska rekorderka Maruša Mišmaš je na prestižnem dvoranskem atletskem mitingu v Ostravi na Češkem v teku na 1500 m z osebnim rekordom 4:08,09 zasedla tretje mesto in znova potrdila normo (4:18,00) za evropsko prvenstvo v dvorani v začetku marca v Glasgowu, kjer je 9. marca 2002 slovenski rekord (4:05,44) postavila Jolanda Čeplak.

 

Na mitingu sta nastopili še dve slovenski atletinji; Agata Zupin je bila druga v teku na 300 m, ki sicer ni običajno na programu (37,79), Neja Filipič pa je bila tretja v skoku v daljino, vendar je s 6,13 m precej zaostala za normo (6,50 m) za EP.

Mišmaševa, ki je po težavah s poškodbami v minulih sezonah v vse boljši formi, je zaostala za Poljakinjo Sofio Ennaoui, srebrno na lanskem EP na prostem v Berlinu, ki je dosegla rekord mitinga (4:05,22), in Simono Vrzalovo, ki je postavila češki rekord (4:05,73) in je bila peta lani na EP.

“Pričakovala sem podoben izid, kot sem ga dosegla. Se zelo zadovoljna, sem uživala v super vzdušju in dobri konkurenci. Malo slabše sem začela, bila sem zaprta po startu. Potem sem morala prehitevati, vendar sem tekla enakomerno in nisem izgubljala veliko energije. Nato sem tekla na tretjem mestu, vendar sta bili vodilni hitrejši in boljši od mene ta čas. Na državni rekord pa se ne oziram, hočem le teči čim hitreje glede na trenutno formo,” je povedala Mišmaševa.

To je bila do EP to njena zadnja tekma pred EP, do prvenstva na Škotskem pa bo skušala še nekaj postoriti za povečanje hitrosti.

“Občutek med tekom je bil dober, tekla sem sproščeno in se približala lanskemu najboljšemu izidu, čeprav še nimam toliko moči. Toda po težavah s poškodbo lani imam še rezerve. Želim, si, da bi občutek s tega teka prenesla tudi na nastop v Istanbulu v nedeljo, ko bom tekla na 400 m. Če tam norme za EP ne bom dosegla, pa bom šla še na tekmo v Beograd,” je napovedala Zupinova, pred katero je bila le Latvijka Gunta Vaičule (37,44).

V skoku v daljino je slavila Madžarka Anasztazia Nguyen (6,35) pred Latvijko Maro Grivo (6,20), in Filipičevo. Sledna je v prvi seriji prestopila, nato pa dosegla 6,12, 5,99, 6,12 in 6,13 m, preden je v zadnji seriji ponovno ostala brez izida.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine