8.6 C
Ljubljana
sreda, 24 aprila, 2024

Atletico in Benfica z zmagama v četrtfinalu

Piše: Samo Vidovič

Obe gostujoči ekipi sta zmagali z 1:0

V sinočnjih povratnih tekmah osmine finala Lige prvakov sta se srečala Manchester United in Atletico Madrid ter Ajax in Benfica. Obe prvi tekmi sta se končali z neodločenim izidom. V Madridu je bilo 1:1, v Lizboni pa 2:2. To je pomenilo, da so bile pred povratno tekmo še vse štiri ekipe v igri za četrtfinale.

Spremljali smo tekmo v Manchestru, ki je bila za nas bolj zanimiva tudi zaradi tega, ker je vratar gostov naš reprezentant Jan Oblak, sodila pa je sodniška trojka iz Slovenije, na čelu z glavnim sodnikom Slavkom Vinčičem.

Manchester je začel ofenzivno, gostje so se branili globoko na svoji polovici.

V 13.minuti smo videli hitro akcijo domačih. Fernandes je z desne strani podal, Elanga pa je s petih metrov Oblaka zadel v glavo. Naš vratar je bil dobro postavljen, šel je Elangi v blok in z nekaj sreče strel obranil.

V 16.minuti se je na drugi strani izkazal domači vratar de Gea, ki je z lepo parado snel strel De Paula z desnega zgornjega kota svojih vrat.

V 26.minuti strel Dalota z razdalje, Oblak je bil pripravljen, strel je brez težav obranil.

Tekma se je razživela, manjkal je samo gol. Tega pa smo videli v 41.minuti, ko sta Joao Felix in Griezmann izigrala domačo obrambo, predložek Griezmanna pa je na drugi vratnici izkoristil Lodi. De Geo je presenetil s strelom v njegov kot.

V sodnikovem podaljšku je strel Dalota Oblak znova obranil, tokrat je imel nekoliko več dela.

Elanga bi že v  prvi minuti nadaljevanja lahko izenačil, a je s kakšnih dvanajstih streljal mimo desne vratnice Oblakovih vrat.

V 52.minuti napaka de Gee, podal je točno De Paulu, ki je tako streljal z dvajsetih metrov, de Gea je z obrambo popravil svojo napako.

V 59.minuti volej Sancha, ki je končal za golom Oblaka.

V zadnjih petnajstih minutah je trener domačih Ragnick poskušal z drugim napadalcem, ob Ronaldu je v napadu zaigral Cavani. Vse je stavil v napad.

V 77.minuti izjemna obramba Oblaka, Varane je z bližine z glavo streljal v desni kot, naš vratar je žogo s skrajnimi napori odbil.

Zadnje minute so minile v ofenzivi domačih toda do resnejše priložnosti niso več prišli. Atletico je zmagal z 1:0 in se s skupnim izidom 2:1 uvrstil v četrtfinale.

V dvoboju dveh izenačenih ekip so odločale malenkosti. “Rdeči vragi” svoje najlepše akcije na tekmi v 13.minuti niso končali z zadetkom, “Colchonerosi” svojo v 41.minuti so in so zasluženo v četrtfinalu.

Uspelo jim je zmagati na Old Trafordu, junak tekme je bil ob strelcu Lodiju prav gotovo Jan Oblak, ki je z dvema izjemnima obrambama ohranil svojo mrežo “čisto”. Trener Simeone je postavil klasično igro svoje ekipe. Disciplinirano “garanje” v obrambi, potem pa iz kakšnega protinapada poskušati zadeti. Vse to mu je uspelo, ob že prej omenjenih obrambah Oblaka je bil to ključ do uspeha.

Manchester je razočaral svoje navijače. Ronaldo ni bil v dnevni formi, tudi ostali v ofenzivi niso bili na nivoju. Trener Ragnick ni našel protiorožja na dobro postavljeno obrambo Atletica, čeprav je poskušal tok tekme spremeniti z menjavami. Ampak enostavno ni šlo, izpad v osmini finala pomeni še eno boleče leto za klub, ki že dolgo ne more več ponoviti uspehov izpred desetletja.

V Amsterdamu se je končalo z istim izidom, Benfica je premagala Ajax z 1:0 in se s skupnim izidom 3:2 uvrstila naprej. Edini zadetek na tekmi je dal Nunez v 77.minuti. Tudi za Ajax lahko napišemo podobno kot za Manchester, le da so njegovi največji uspehi v evropskih tekmovanjih še starejši.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine