9.3 C
Ljubljana
četrtek, 18 aprila, 2024

Anže Kopitar z golom in dvema podajama znova svoji ekipi pomagal do zmage

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je z Los Angeles Kings v domači dvorani Staples Center v severnoameriški ligi NHL tokrat gostil Detroit Red Wings in pomagal kraljem do zmage po podaljšku s 3:2. Kopitar je dosegel prvi gol na tekmi ter še dve podaji, od tega odločilno v podaljšani igri, ko je za domačo zmago zadel Alex Iafallo.

 

Kopitar je bil edini strelec v uvodni tretjini, v drugi je za ekipo iz Detroita izenačil Todd Bertuzzi, ki je goste v zadnji tretjini tudi popeljal v vodstvo, preden je Adrian Kempe v 59. minuti izenačil na 2:2.

Kopitar je zadel že na tretji tekmi zaporedoma in na peti tekmi dosegel vsaj točko. Skupno je v zadnjih petih tekmah zbral osem točk.

Kralji so podaljšek hitro končali, saj je Iafallo zadel po podajah Kopitarja in Drewa Doughtyja že po 23 sekundah podaljšane igre.

“Ob koncu tekme smo res zaostajali za gol, a smo igrali precej dobro tekmo, zato smo vedno imeli občutek, da se lahko vrnemo. Če zgolj gledaš na tablo z izidi in misliš, da nimaš možnosti, potem je res nimaš. Dobro je, da smo pokazali nekaj odpora. Zaostajali smo, potem pa izenačili in tudi v podaljšku hitro zadeli. Lepo je videti ekipo, ki se ni predala in je izkoristila vse minute in na koncu našla pot do zmage,” je tekmo ocenil trener Los Angelesa Todd McLellan.

Kings bodo naslednjo tekmo igrali že v noči na soboto, ko v Los Angeles prihajajo Vegas Golden Knights.

Do zmage po podaljšku s 5:4 je prišla tudi ekipa Carolina Hurricanes. Odločilni gol za zmago v gosteh pri Buffalo Sabres je v tretji minuti podaljška dosegel Dougie Hamilton.

Strelsko je bilo zelo razpoloženo moštvo Tampa Bay Lightning, ki je na domačem ledu New York Rangers premagalo z 9:3, tudi po zaslugi odlične igre z igralcem več, saj so domači hokejisti dosegli kar pet golov ob igralcu več na ledu. Nikita Kučerov je ob tem dosegel gol in tri podaje, Alex Killorn pa dva gola in podajo. Tampa je že po slabih sedmih minutah vodila s 4:0, nazadnje pa devet golov dosegla 8. novembra 2003, ko je Pittsburgh Penguins premagala z 9:0. Pet golov ob igri z igralcem več pa je nazadnje dosegla daljnega leta 1995.

Edmonton Oilers so doma s 6:2 premagali Colorado Avalanche, ob tem pa je bil Connor McDavid vpleten pri vseh zadetkih domače ekipe in je prvič na tekmi lige NHL dosegel šest točk (trije goli in tri podaje). McDavid je postal četrti igralec v ligi, ki je na eni tekmi zbral vsaj šest točk, nazadnje je to 19. januarja 2010 uspelo Sidneyju Crosbyju (dva gola in štiri podaje).

Petič v nizu so tekmo dobili hokejisti San Jose Sharks. Tokrat so s 5:3 zmagali na gostovanju pri Anaheim Ducks, Tomaš Hertl pa je za goste dosegel dva gola, potem pa zapustil led zaradi poškodbe. Odločitev o zmagovalcu je padla v tretji tretjini, ki so jo gosti dobili s 3:1.

Na 900. zmago v ligi NHL pa bo še malo moral počakati trener Floride Panthers Joel Quenneville, njegovi varovanci so namreč doma izgubili proti Winnipeg Jets s 3:4. Za goste je gol in dve podaji dosegel Mark Scheifele. Quennevilla tako še vedno zmaga loči od velika mejnika, saj je do zdaj le enemu trenerju uspelo doseči 900 zmag, to je Scotty Bowman.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine