14.5 C
Ljubljana
četrtek, 17 junija, 2021

Anže Kopitar uspešen: zadel je za zmago svojih “kraljev” nad Winnipeg Jets

Anže Kopitar, slovenski hokejski zvezdnik severnoameriške lige NHL, je bil junak gostovanja pri Winnipeg Jets. Kapetan Los Angeles Kings je namreč v zadnji tretjini z igralcem več po podajah Drewa Doughtyja in Jonathana Quicka dosegel odločilni gol za zmago s 3:2. To je bil za Kopitarja četrti zadetek to sezono, ki je kraljem prinesel četrto zmago.

Dvaintridesetletni Kopitar, tudi to sezono edini Slovenec v najmočnejši ligi na svetu, je v novi sezoni prvenstva NHL odigral devet tekem in skupaj zbral štiri gole in šest podaj.

“Le zadrsal sem notri in poiskal prostor za na odprt led. Domislil sem se strela in izšlo se je,” je po tekmi za LA Kings Insider dejal junak večera Kopitar, ki je preigral branilca gostiteljev Josha Morrisseyja in z backhandom, ki se je v mrežo odbil od roke vratarja Connorja Hellebuycka, odločil tekmo.

“Ne morem verjeti, res ne. Enostavno ne razumem, kako je lahko ta zadetek našel pot v mrežo,” je po tekmi z glavo zmajeval domači vratar Hellebuyck, ki je zbral 38 obramb, in dodal: “V moji glavi sem vse naredil popolno, tako, kot je treba. Očitno samo nismo imeli sreče danes.”

Trener kraljev Todd McLellan je bil po tekmi poln hvale na račun vratarja Jonathana Quicka, ki je končal tekmo s 26 obrambami in pomagal kraljem ubraniti vseh pet napadov Winnipega z igralcem več za končno zmago s 3:2, ki jo je z zadetkom zapečatil Kopitar.

“Videli smo, kaj lahko od njega pričakujemo večer za večerom. Quick je bil res odlično razpoložen,” je dejal novi trener kraljev.

Kopitar je z golom popeljal kralje do druge zaporedne zmage, pred tem so nanizali tri zaporedne poraze. “Danes smo res potrebovali to zmago,” je po tekmi priznal McLellan.

Po enkrat sta za LA na gostovanju v Manitobi zadela še Austin Wagner in Kurtis MacDermid, Quick pa je v statistiko vpisal še podajo, ko je bil podajalec pri četrtem zadetku Kopitarja to sezono.

Za Jets, ki so v novi sezoni lige NHL izgubili štiri od petih domačih tekem, sta zadela Kyle Connor in Nikolaj Ehlers.

Naslednja tekma kralje čaka že v četrtek, ko bodo gostovali pri branilcih naslova prvaka, St. Louis Blues.

Zadnje novice

Sorodne vsebine