6.1 C
Ljubljana
petek, 26 aprila, 2024

Anže Kopitar tokrat mož odločitve: v Bostonu poskrbel za zmago v podaljšku

Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL na gostovanju po podaljšku s 4:3 premagali Boston Bruins. Odločilni gol za kralje je minuto in pol pred iztekom dodatnega časa zadel Slovenec Anže Kopitar. Gostje so vodili z 1:0 in z 2:1, na koncu pa podaljšek izsilili z golom za 3:3 dve minuti pred koncem rednega dela.

 

Los Angeles je v vodstvo popeljal Blake Lizotte v tretji minuti, v zadnji minuti prve tretjine je na 1:1 izenačil Danton Heinen. V 23. minuti so gostje znova povedli preko Adriana Kempe, potem pa so dvakrat zaporedoma zadeli domači hokejisti iz Bostona. Najprej je izid v 31. minuti poravnal Patrice Bergeron, gol za 3:2 pa je prispeval Brandon Carlo. Za podaljšek je poskrbel Matt Roy, za končno veselje gostov pa v 64. minuti s svojim 14. golom v sezoni Kopitar.

Jonathan Quick je za četrto zmago Kingsov v zadnjih petih tekmah, na peti so izgubili po izvajanju kazenskih strelov, zbral 37 obramb.

“Razmišljaš o zadetku. Po dveh tretjinah je bilo 2:2, očitno smo igrali zelo, zelo dobro tekmo na gostovanju v Bostonu, tako da ni razloga, da bi bili bojazljivi. Oni so potem hitro zadeli v zadnji tretjini, mi pa se nismo predali in Roy je odlično streljal, uspeli smo izenačiti in na koncu zmagati po podaljšku,” je po koncu dejal Kopitar.

Hrušičan je sicer na ledu preživel 24:12 minute in na gol nasprotnega vratarja sprožil le en strel, ki pa je bil odločilen za šesti poraz Bostona na zadnjih sedmih tekmah.

Kralje prihodnja tekma čaka v noči na petek, ko bodo gostovali pri ekipi Columbus Blue Jackets.

Do zmage po podaljšku so prišli tudi hokejisti Tampe Bay Lightning, ki so s 4:3 premagali Ottawo Senators. Odločilni gol je 20 sekund pred iztekom podaljška prispeval Anthony Cirelli.

Strelsko so bili tokrat na gostovanju zelo razpoloženi pri Nashville Predators in Carolini Hurricanes. Nashville je z 8:3 premagal New York Islanders, s po trema točkama sta se izkazala Craig Smith (dva gola in podaja) in Calle Jarnkrok (gol in dve podaji). V 29. minuti so domači vodili s 3:1, potem pa so do konca tekme zadevali le še gostje iz Nashvilla.

Carolina je s 6:3 ugnala Winnipeg Jets. Jordan Staal je za goste zadel dvakrat, Sebastian Aho je poleg dveh golov prispeval še podajo.

Dvoboj med San Jose Sharks in Arizono Coyotes se je končal s 3:2, za zmago gostov iz Arizone je v 58. minuti zadel Oliver Ekman-Larsson.

Kanadski obračun med Vancouver Canucks in Montreal Canadiens so s 3:1 dobili slednji. Domače je v vodstvo popeljal Adam Gaudette, za gostujočo zmago pa so zadeli Nick Cousins, Tomas Tatar in Shea Weber.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine