13.3 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Anže Kopitar spet med strelci, a žal premalo za zmago

Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški profesionalni hokejski ligi NHL zabeležili še peti zaporedni poraz. Neuspešni so bili tudi na gostovanju v Dallasu, domače zvezde so jih premagale s 4:2. Anže Kopitar je dosegel gol za znižanje izida na 1:2, drugega v ekipi kraljev za izid 2:3 je prispeval Tyler Toffoli.

 

Pri domačih sta John Klinberg in Jason Spezza zabeležila po gol in podajo.

Los Angeles je doslej na devetih tekmah osvojil pet točk in je po uspešnosti predzadnja ekipa lige. Kopitar je doslej dosegel tri gole.

“Smo na pravi poti, popravljamo stvari, a moramo začeti tudi zmagovati. Čas je sicer še naš zaveznik, a zavedamo, da ne bo dolgo,” je po tekmi dejal slovenski as, ki je v 35 minuti prejel odlično podajo od Drewa Dughtyja, sam prišel pred vratarja Bena Bishopa in ga s strelom med nogami tudi premagal. Kopitarjeva ekipa v polju še zdaleč ni bila v podrejenem položaju, na gol je streljala precej več od tekmeca (33:23), toda bila je neučinkovita.

Kralje je na lestvici prehitela tudi Arizona, ki je v Columbusu premagala modre jopiče s 4:1, zabeležila tretjo letošnjo zmago in prekinili serijo šestih zaporednih porazov proti ekipi iz Columbusa. Za to je najbolj zaslužen Christian Fisher, ki je prvič v karieri dosegel tri gole.

Vodilna ekipa lige Nashville Predators je bila na dobri poti, da za v San Joseju zmaga še šestič zaporedoma. Po dveh tretjinah je vodila s 4:2, a drugi polovici zadnjega dela v razmaku osmih minut in 20 sekund dobila tri gole in se morala posloviti od zmagovite serije. Pomagala mu nista dva gola Victorja Arvidssona, na drugi strani je Brent Burns dosegel gol in dve podaji, eno je prispeval pri golu, ki ga je njegovo moštvo doseglo z igralcem manj na ledu. To so gostujoči igralci ocenili kot odločilni trenutek tekme.

Odlično formo v zadnjih tekmah kaže napadalec Bostona David Pasternak, ki je bil najzaslužnejši, da je njegova ekipa s 4:1 zmagala v Ottawi. V statistiko je vknjižil dva gola in dve podaji in na lestvici najučinkovitejših igralcev le še za točko zaostaja za vodilno trojko Auston Matthews/Patrick Bergeron/Mikko Rantanen, samo na lestvici strelcev pa se je z desetim golom izenačil z Matthewsom. Finski vratar Tuuka Rask je za Boston ubranil 38 strelov.

Enak dosežek kot Pasternaku je uspel tudi Švedu Miki Zibanejadu, kar je bilo več kot dovolj, da je njegov New York s 5:2 premagal Florido. V Edmontonu je bil razpoložen Sidney Crosby, s svojim drugim golom na tekmi, ki je bila prava mojstrovina, je odločil podaljšek, po katerem so se pingvini iz Pittsburgha veselili zmage 6:5. Dva gola je dosegel tudi Patric Hornqvist.

“Danes smo imeli možnost primerjati Connorja McDavida in Sidneya. Novinarji pravite, da je McDavid trenutno najboljši, mislim pa, da je Crosby z golom v podaljšku dokazal, da je še vedno številka ena,” je soigralca pohvalil Šved, ki pa more zasluge za zmago svoje ekipe pripisati tudi vratarju Mattu Murrayju, ki je ubranil kar 41 strelov.

V preostalih tekmah je Montreal s 3:2 premagal Calgary, Chicago pa s 3:1 Anaheim, dva gola je dosegel Brandon Saad.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine