11.3 C
Ljubljana
četrtek, 28 marca, 2024

Anže Kopitar prispeval tri podaje, njegovi Kralji praznih rok v Edmontonu

V tej sezoni izjemno bledi hokejisti iz Los Angelesa so pred dnevi na kolena položili vodilno ekipo zahodne konference iz Calgaryja, na današnjem dvoboju v Edmontonu pa so klonili s 4:8. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je za kalifornijsko ekipo, ki je že po prvi tretjini prejela kar pet od skupno osmih golov, prispeval tri podaje.

 

Pri kraljih je Dustin Brown dosegel gol in dve podaji, porazen večer pa je imel njihov vratar Jonathan Quick, ki je v uvodni tretjini prejel kar pet zadetkov po enajstih strelih domačih hokejistov. V nadaljevanju ga je zamenjal Jack Campbell, ki je zbral 18 obramb.

Pri Edmontonu, ki se še vedno bori za nastop v končnici, sta blestela Ryan Nugent-Hopkins in Leon Draisaitl, oba sta dosegla hat-trick.

“Po taki tekmi ni veliko za povedati. Po prejetih petih golih v prvi tretjini je iluzorno pričakovati zmago, čeravno smo v nadaljevanju prikazali boljšo igro,” je po porazu v Kanadi dejal Hrušičan.

Zasedba iz največjega kalifornijskega mesta, ki je na zadnjem mestu v zahodni konferenci, bo naslednjo tekmo igrala v noči na petek, ko bo gostovala v Vancouvru.

V severnoameriški ligi je bilo v noči na sredo na sporedu še šest tekem. Zadnji prvaki Stanleyjevega pokala iz Washingtona so se dolgo časa mučili s Carolino, na koncu pa vendarle slavili s 4:1. Po dveh tretjinah je bilo izenačeno 1:1, v zadnji pa so gole dosegli Aleks Ovečkin, John Carlson in Nicklas Backstrom. Izkazal se je tudi Rus Jevgenij Kuznecov, ki je za gostitelje prispeval tri podaje.

Montreal je zanesljivo premagal Florido s 6:1, prvo ime dvoboja pa je bil Slovak Tomaš Tatar, ki je za zmago prispeval dva gola in podajo. Columbus je zanesljivo ukanil New York Islanders, Ottawa pa Buffalo. Obe tekmi sta se končali s 4:0.

Anaheim je slavil v Vancouvru s 5:4, najbolj razpoložen mož na ledu pa je bil trikratni strelec Sam Steel, ki je za kalifornijsko ekipo dosegel uvodne tri gole. Arizona je po hudem boju ukanila Chicago z 1:0, edini gol je dosegel Nick Cousins.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine