6.6 C
Ljubljana
četrtek, 25 aprila, 2024

Angleži s težavo premagali Dance

Piše: Samo Vidovič

Tako kot včerajšnja je bila tudi današnja polfinalna tekma med Anglijo in Dansko odigrana v Londonu. Angleži so imeli veliko podporo s tribun. Začeli so zelo agresivno, dinamično, želeli so čimprej dati gol. Danci so jih po uvodnem naletu uspeli umiriti. Po petnajstih minutah so tudi sami nekoliko bolj pogumno krenili proti njihovemu golu. Do 25 minute nismo videli resnejših strelov proti golu. Takrat pa je Damsgaard z leve strani streljal mimo leve vratnice vratarja Pickforda.

Potem pa v 30 minuti šok za angleške navijače. Damsgaard je s prostega strela s petindvajsetih metrov z izjemnim strelom čez živi zid premagal Pickdorfa.

Angleži so imeli prvo pravo priložnost v 38 minuti. Po podaji Kana je Sterling streljal točno v Scmeichla. Minuto kasneje pa je po podaji Sakaja Kjaer poslal žogo v lastno mrežo.

Drugi polčas so bolj odločno začeli Danci. Videli smo nekaj njihovih lepih napadov, vendar brez pravega zaključka.

V 54 minuti je imel prvo priložnost v tem delu igre Maguire, njegov strel z glavo je Schmeichel s skrajnimi močmi uspel odbiti.

foto: Twitter

V nadaljevanju so več poskušali Angleži. Toda gola Schmeichla niso resneje ogrozili.

Tekma se je v regularnem delu končala z 1:1, tako kot včeraj smo gledali podaljške. V prvem podaljšku so Angleži močno pritisnili. Imeli so priložnost v 93 minuti,  ko je strel Kana z desne strani Scmeichel odlično obranil. Poskušala sta še Grealish in Sterling. V 103 minuti pa je Sterling priboril enajstmetrovko, dokaj stroga odločitev sodnika Makkelija.

Schmeichel je Kanu strel obranil, odbito žogo pa je Kane le poslal v mrežo.

V drugem polčasu so Danci poskušali izenačiti, vendar so Angleži zdržali in zmagali z 2:1.

Pri Angležih je bil spet ključni igralec Sterling, ki je priigral enajstmetrovko. V napadu niso briljirali, Kane je bil dobro pokrit. Zopet pa so dobro odigrali v obrambi. Sicer so dobili prvi gol na tem prvenstvu,  a iz prostega strela.

Danci so odigrali solidno, parirali so Angležem v dinamiki, premalo pa so naredili v ofenzivi. Predvsem v drugem podaljšku, ko so lovili rezultat, so bili praktično nenevarni za gol Pickforda.

V finalu v nedeljo se bosta torej pomerili Italija in Anglija.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine