14.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 17 maja, 2021

Andy Murray ne bo hitel nazaj, cilj je sezona 2019

Nekdanji prvi teniški igralec sveta Andy Murray ne bo hitel nazaj po poškodbi kolka, ki ga je vse od lani oddaljila od teniških igrišč, je dejala njegova mama Judy Murray, obenem kapetanka britanske reprezentance za pokal federacij. Murray, ki ta čas nastopa v Shenzhenu, je z vrha teniške lestvice ATP leta 2016 po poškodbi padel na 311. mesto.

Murray, zmagovalec treh turnirjev za veliki slam, ki od začetka leta po operaciji skoraj ni igral tenisa, ta čas nastopa v Shenzhenu, poleg tega bo letos odigral le še en turnir, ATP v Pekingu. Njegova mati je dejala, da Andy “komaj čaka, da bo spet stoodstotno zdrav”.

“Dobro se drži. Pridno dela s specialistom za rehabilitacijo v Filadelfiji. Do konca leta se bo osredotočil le na to, da bo telesno spet povsem zdrav in se bo lahko dobro pripravil na sezono 2019,” je dejala Judy Murray v Wuhanu, kjer gosti teniške delavnice ob robu turnirja WTA.

Andy Murray je v četrtek pokazal prebliske starih časov, ko je v Shenzhenu z nagradnim skladom 800.320 dolarjev gladko premagal kar prvega nosilca, Davida Goffina. Škota v četrtfinalu čaka dvoboj s Fernandom Verdascom.

“Ljubi to, kar dela. Zato ni kar obupal. Komaj čaka in nestrpen je, rad bi se vrnil. Ampak … ko si enkrat tako dolgo odsoten z igrišč, ne smeš preveč hiteti nazaj. Treba je iti korak za korakom,” je o 31-letnem sinu še povedala Murrayeva.

Zadnje novice

Sorodne vsebine