2.6 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

Andora gosti finale alpskega smučanja – danes bosta znana lastnik in lastnica smukaških globusov

V sezoni 2018/19 svetovnega pokala v alpskem smučanju je na sporedu le še finale v Andori. V Soldeuu bo nastopilo pet Slovencev. Klemen Kosi in Boštjan Kline v superveleslalomu, Žan Kranjec in Meta Hrovat v veleslalomu ter Štefan Hadalin v slalomu. Danes bosta v Andori smukaški preizkušnji v obeh konkurencah brez slovenskega pridiha.

 

Za zmago v smukaškem seštevku se na finalnem smuku obeta avstrijski duel Nicole Schmidhofer in Ramona Siebenhofer, ki zaostaja velikih 90 točk.

Švicar Beat Feuz še ni lastnik smukaškega malega globusa, saj Italijan Dominik Paris, ki zaostaja 80 točk, teoretično še lahko osvoji smukaški seštevek.

S 500 osvojenimi točkami ima pravico do nastopa na vseh štirih finalnih posamičnih tekmah tudi Ilka Štuhec, ki pa je sezono zaradi poškodbe že predčasno končala po svetovnem prvenstvu v Areju, na katerem je osvojila naslov smukaške svetovne prvakinje.

Štuhčeva po poškodbi kolena, gre za poškodbo zadnje križne vezi v levem kolenu, na smuku v Crans Montani upošteva nasvete in miruje ter nosi opornico za stabilizacijo poškodovanega kolena. Ta teden jo čaka zdravniški pregled v Baslu, po katerem bo več znanega o rehabilitaciji oziroma zdravljenju poškodbe.

Štuhčeva je tretja v smukaškem seštevku. Vendar pa jo lahko na zadnji tekmi prehitita Avstrijka Stephanie Venier, ki ima le tri točke manj od Mariborčanke, in Nemka Kira Weidle, ki za tretjim mestom zaostaja 62 točk.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine