6.6 C
Ljubljana
sreda, 24 aprila, 2024

Ana Belac prvakinja NCAA, Katja Pogačar utrdila pot na OI

Slovenski ženski golf je v razcvetu. Odličnim predstavam Katje Pogačar na evropski turneji ter turneji Symetra v ZDA se je pridružila mlada Ana Belac, ki je z univerzo Duke postala ekipna prvakinja prvenstva NCAA, najvišjega tekmovanja v amaterskem športu v ZDA.

 

Portorožanka, ki na univerzi Duke zaključuje tretji letnik, si je z naslovom priborila mesto v ekipi za pokal Arnolda Palmerja, v katerem se bosta po vzoru Ryderjevega pokala pomerili ekipi mednarodnih študentov v ZDA ter domačih upov.

Belačeva, ki je aprila letos nastopila tudi na prestižnem tekmovanju Augusta National Amateur, je prva slovenska golfistka z naslovom študentske prvakinje ZDA. Njene dobre igre so bile odločilne na poti do zmage. Letos je namreč dobila vse tri dvoboje, dva tudi na zaključnem turnirju oziroma v polfinalu ter finalu, tako da je njena statistika v ‘match playju’ za univerzo Duke 5-3-1.

Z dobrimi igrami pa nadaljuje tudi Katja Pogačar; 24-letna Ljubljančanka je trenutno 20. igralka v skupni razvrstitvi evropske turneje za poklicne igralke ter 49. na Symetra Touru, drugi najmočnejši turneji v ZDA, ki je hkrati odskočna deska za uvrstitev na elitno turnejo Ladies Professional Golf Association (LPGA).

Pogačarjeva je z zadnjimi rezultati – 13. mestom na turnirju v Sotograndeju v Španiji ter 15. mestom v Alabami – skočila na 318. mesto svetovne računalniške lestvice in se tako še utrdila med kandidatkami za uvrstitev na olimpijske igre 2020.

Katja Pogačar ima zavidljivo statistko uvrščanja v zgornjo polovico tekmovalk oziroma v tako imenovani rez, ki pomeni nadaljevanje turnirja in zagotavlja finančni izplen. Na turneji Symetra, ki bo v nadaljevanju sezone njena prioriteta, je bila uspešna na vseh treh turnirjih, na Ladies European Touru (LET) je letos na šestih turnirjih štirikrat naredila ‘cut’, lani v njenem prvem letu med profesionalkami pa je imela izkupiček 5-2.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine