4.6 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

Aluminij v podobni situaciji kot lani

Piše: Samo Vidovič

Tudi Aluminij se je v prestopnem roku dobro okrepil, prišli so Kidrič, Dodlek, Matjašič, Pušaver, Nkama, Bizjak, Martič. Nekako so pokrili vsa igralna mesta v obrambi, vezni liniji in napadu. Na začetku sezone jih je zapustil mladi napadalec Flakus Bosilj, ki je dobil mamljivo ponudbo iz Italije.

Zdelo se je, da je igralna zasedba boljša kot v pretekli sezoni. Toda rezultati tega niso potrjevali. Še posebej na začetku prvenstva so Kidričani igrali slabo. Samo štiri osvojene točke v prvih sedmih tekmah ob le dveh danih golih ter zadnje mesto na lestvici niso vlivali optimizma. Potem pa so v osmem krogu s tremi goli razlike odpravili Maribor.

Zdelo se je, da prihajajo k sebi, saj so nedolgo zatem zmagali še v Kopru, ki je bil takrat na prvem mestu.

Vendar so spet prišli v slabo serijo, ko so v petih tekmah osvojili le dve točki. Črni niz so prekinili v 16.krogu, ko so doma premagali Olimpijo. Na koncu jesenskega dela so končali na predzadnjem mestu z devetnajstimi točkami. Z izkupičkom seveda ne morejo biti zadovoljni.

Tako kot preteklo pomlad jih tudi naslednjo čaka boj za obstanek. Z izjemno serijo jim je lansko sezono to uspelo celo brez kvalifikacij, potem ko so bili po prvem delu še v slabšem položaju. Trener Oskar Drobne je moštvo uspel dvigniti, podobno nalogo bo imel tudi v nadaljevanju letošnjega prvenstva. 

Jeseni so se bolj od ostalih izkazali Azemović, Marinšek, Đerlek, Krefl ter mlada G. Pečnik in Brest. Nekateri bolj izkušeni morajo v drugem delu pokazati več. Izboljšati bodo morali predvsem realizacijo priložnosti. Poiskati strelca, ki bo uspel zadevati v kontinuiteti. Točno tako, kot je uspevalo trenerju Drobnetu v njegovi igralski karieri. Spomladi bo pomembno tudi to, da se izboljšajo predvsem na domačem igrišču. Jeseni so doma več tekem izgubili kot zmagali. Zmage proti trem prvouvršcenim ekipam so dokaz, da zmorejo več, kot kaže njihov trenutni položaj na lestvici. Vendar bodo morali igrati bolje tudi proti nižje rangiranim ekipam. Predvsem tistim, s katerimi jih čaka boj za obstanek.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine