8.7 C
Ljubljana
petek, 26 aprila, 2024

Aluminij premočno premagal Gorico

Piše: Samo Vidovič

V zadnji tekmi 32.kroga je Aluminij premagal Gorico z 2:0. Junak tekme je bil Flakus Bosilj, ki je dal oba gola.Gorica

Najprej v 10 minuti, ko je po prodoru in podaji Đerleka gostujoči vratar Sorčan odbil strel Kadrića, Flakus Bosilj pa je odbito žogo poslal v nebranjeni del mreže.

Drugič pa je zadel v 30 minuti, ko je imel po podaji Krefta dovolj časa, da si je žogo z desno nogo pripravil na levo in jo z močnim strelom pospravil v mrežo Sorčana. V nadaljevanju tekme so domači kontrolirali položaj na igrišču in gostom niso dovolili, da si pripravijo kakšno stoodstotno priložnost.

Tekma je bila zadnja možnost Gorice, da se izogne izpadu oziroma kvalifikacijam. Glede na to, da ima Aluminij štiri kroge pred koncem dvanajst točk prednosti in je boljši v medsebojnih tekmah, ga Goričani tudi teoretično ne morejo več ujeti. Lovijo lahko le še Celje, ki pa ima tudi osem točk prednosti. Tako da je bolj ali manj jasno, da je Gorica izpadla v drugo ligo.

Danes jih je pokopala predvsem slaba igra v obrambi. Pri obeh zadetkih so pustili preveč časa in prostora Flakus Bosilju.

Aluminij pa ima spomladi odlično serijo. Štiri točke pred Celjem so lepa prednost. Igralci Aluminija zdaj sami odločujejo o svoji usodi in imajo veliko možnost, da se izognejo devetemu mestu in kvalifikacijam za obstanek v ligi.

33.krog je na sporedu že v soboto. Najbolj zanimiva tekma tega kroga bo v Ljubljani, kjer se bosta v nedeljo v derbiju srečala Olimpija in Maribor. Glede na trenutno formo in igre obeh ekip je težko reči, kdo je favorit.

Lestvica: Olimpija 58, Maribor 56, Mura 55, Domžale 51, Koper 42, Bravo in CB24 Tabor 40, Aluminij 35, Celje 31 in Gorica 23 točk.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine