9.5 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Aluminij nadaljuje z odličnimi predstavami

Piše: Samo Vidovič

V prvi tekmi 35.kroga je Aluminij v Kidričevem zasluženo, s 3:0 premagal Bravo.

Domači so povedli takoj na začetku tekme, že v četrti minuti.  Po kotu Krefla je ob neodločni gostujoči obrambi iz bližine zadel Mujan.

Gostje so imeli najlepšo priložnost v prvem polčasu v 14 minuti,  ko je bil Kramarič sam pred vratarjem Janžekovičem, a je streljal mimo leve vratnice.

Drugi gol je v 21 minuti dal Prša po podaji Đerleka z desne strani. Obramba Brava ni zaprla prostora pred vratarjem Vekićem, kar je domačim omogočilo “lahek” gol.

Ko je v 59 minuti po podaji Krefla z leve strani Jakšič dal tretji gol, je bilo jasno, da je tekma odločena. Gostujoča obramba je bila spet prepočasna, kot bi bila nezainteresirana.

Do konca tekme so imeli najlepšo priložnost gostje,  vendar je Janžekovič v 87 minuti obranil strel Kancilije.

Aluminij nadaljuje z odličnimi spomladanskim predstavami in je po točkah ujel Bravo in Koper. V zadnjem času so se igralci Aluminija izboljšali v fazi napada,  kjer so imeli prej velike probleme. Trener Drobne odlično vodi moštvo in je gotovo najzaslužnejši za te uspehe, poleg igralcev seveda.

Bravo je pokazal bore malo, to je bila njihova najslabša spomladanska tekma. Obramba je bila katastrofalna, na trenutke celo neodgovorna. V napadu pa je manjkal Nukić. Bravo je z njim popolnoma druga ekipa v fazi napada, tokrat so le štirikrat na celi tekmi streljali na gol domačinov.

Obe ekipi se sicer teoretično še nista izognili kvalifikacijam za obstanek. V primeru zmage Celjanov danes proti Gorici bo o kvalifikantu odločal zadnji krog, ki bo na sporedu v soboto.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine