4.5 C
Ljubljana
torek, 23 aprila, 2024

Aluminij deklasiral Koprčane na domačem terenu

Piše: Samo Vidovič

Aluminij je v zadnji tekmi 33.kroga na Bonifiki premagal Koper s 3:0. Strelci so bili T. Pečnik v 7, Krefl iz enajstmetrovke v 24 in Mujan v 90 minuti. Rezultat je seveda presenetljiv, vendar je treba vedeti, da trener Kopra Vanoli nekaterih svojih najboljših igralcev ni poslal v igro, saj Koper v četrtek čaka polfinalna pokalna tekma v Celju. Pokalno tekmovanje pa je v tem trenutku za Koper prioriteta.

Aluminij pa se je z zmago spet oddaljil od predzadnjih Celjanov na štiri točke. Sedaj je celo v situaciji, da lahko celo lovi peto mesto, od katerega je prav tako oddaljen za štiri točke. To se je zdelo na začetku spomladanskega dela praktično nemogoče.

Za naslov prvaka so tri kroge pred koncem v igri še vedno tri ekipe. Olimpija je v najboljši poziciji, saj edina sama odloča o svoji usodi. Maribor in Mura pa morata čakati na njen spodrsljaj, obenem pa poskušati zmagati na zadnjih treh tekmah. Mura je z remijem proti Bravu po vodstvu z 2:0 izpustila lepo priložnost, da prehiti Maribor in mogoče ponovi lanski scenarij Celjanov. Možnosti še vedno ima, a so nekoliko manjše.

Na dnu je jasno, da bo izpadla Gorica, ki ima za to, da osvoji deveto mesto, le še teoretične možnosti. Ni pa še dokončno znano, kdo bo igral kvalifikacije z drugo ekipo druge lige. V najslabšem položaju je trenutno Celje, ki ga poleg četrtkove pokalne tekme v nedeljo čaka še težka tekma proti Olimpiji.

Lestvica: Olimpija 59, Maribor 57, Mura 56, Domžale 51, Koper 42, Bravo 41, CB24 Tabor 40, Aluminij 38, Celje 34, Gorica 26 točk.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine