8.5 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Alenka Artnik spet rekordno

Najboljša slovenska potapljačica na vdih Alenka Artnik je sredi tedna v Kalamati v Grčiji poskrbela za še en svetovni rekord. Z dvojno plavutjo se je potopila kar 94 metrov globoko, je poročala spletna stran Siol. Rekord je popravila za meter in za prav toliko izboljšala dosežek Ukrajinke Natalije Žsarkove ter vnovič postala rekorderka.

“Zdaj sem ji ga vzela nazaj. Že na treningih sem kazala, da grem lahko globoko, a tekme so nekaj povsem drugega. A vse je šlo po načrtih in rekord je spet moj. Glede na to, kako težka je ta disciplina, saj je vse odvisno od moči nog, se vsak meter pozna, a lahko rečem, da imam v svojem žepu še nekaj rezerve,” je po dosežku povedala Artnikova.

“Potop je bil za v učbenike. Vse je potekalo, kot sem si lahko le želela. Bila sem malce nemirna, saj so še nekateri drugi napadali svetovni rekord, a nato sem se dala v tisti svoj mehurček in se za potop pripravila tako, kot je treba. Vse skupaj ima še toliko večjo težo, saj je za mano res noro leto. Po vsem, kar se je dogajalo, nisem točno vedela, kje sem, a strah je bil odveč. Res sem presrečna, da mi je spet uspel odličen potop,” je za Siol še komentirala potapljačica.

V isti disciplini je s potopom na 112 metrov svetovni rekord postavil tudi Francoz Arnaud Jerald in za meter izboljšal rekord Rusa Alekseja Molčanova.

Sezone še ni konec in Artnikova bo čez mesec dni napadala rekord tudi z monoplavutjo. Tega si s 113 metri deli z Italijanko Alessio Zecchinni.

Zadnje novice

Sorodne vsebine