7.4 C
Ljubljana
torek, 16 aprila, 2024

50 točk Giannisa za prvi naslov Bucksov po 50 letih!

Piše: Arian Sajovic  

Danes, v zgodnjih jutranjih urah, smo dobili novega prvaka lige NBA. V šesti tekmi, v Fiserv Forumu je ekipa Milwaukee Bucks premagala Phoenix Sunse s 105:98 in dvignila pokal prvič po letu 1971. Glavni igralec tekme je bil Giannis Antetkounmpo, ki je imel neverjeten večer in nasprotnikom nasul 50 točk, 14 skokov in še 5 blokad.  

Prvi dve četrtini sta si bili popolno nasprotje. V prvi četrtini so bili Bucksi boljši in ob podpori z domačih tribun igrali odlično. Po prvih dvanajstih minutah so si ustvarili lepo prednost in jo končali z rezultatom 16:29. Ampak 13 točk dandanes v ligi NBA ni več tako gromozanska prednost. Sunsi so se razigrali in dobili drugo četrtino ter odšli na odmor s petimi točkami prednosti.

Giannis preprosto boljši 

V drugem polčasu pa je prišlo do izraza, da kljub temu, da gre za ekipni šport, v košarki po navadi zmaga ekipa, ki ima boljšega igralca. In v tej finalni seriji je bilo očitno, da je najboljši igralec grški superzvezdnik Giannis Antetkounmpo, ki je tudi osvojil nagrado najkoristnejšega igralca finala.

V tretji četrtini je bil Grk neustavljiv. Gospodaril je v raketi, odlično izvajal proste mete in celo zadel trojko. S svojimi 20 točkami je pomagal izbrisati zaostanek, ki so ga Bucksi imeli po prvem polčasu in v zadnjo četrtino tekme so vstopili pri izenačenem rezultatu (77:77).

Odlična igra Giannisa se je nadaljevala. Še naprej je bil odličen s črte prostih metov (zadel je 17 od 19 metov), kar je za njega res redkost. Slabe tri minute pred koncem pa je s »floaterjem« v raketi zadel za prednost s 100:92, kar je praktično odločilo tekmo. V zadnji minuti je svoje prispeval še Khris Middleton s košem iz polrazdalje in prostimi meti, kar je omogočilo Bucksom tekmo mirno pripeljati do konca. Končni rezultat je bil 105:98.

Celotna organizacija Milwaukee Bucks si lahko sedaj rahlo oddahne. Končno so dosegli pričakovanja medijev in javnosti, ki so jih v preteklosti kritizirali, da kljub temu, da imajo neverjetnega igralca v Giannisu, ne zmorejo okoli njega sestaviti moštva, ki bi lahko osvojil naslov. Seveda pa je na kritike odgovoril tudi Giannis sam, ki je vsem dokazal, da je zmagovalec z uspešno igro tudi po rednem delu sezone.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine